Hva er liming i konstruksjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Byggebinding er et risikostyringsverktøy som brukes til å beskytte prosjektets eiere og utviklere. En obligasjon utgjør en juridisk garanti for at prosjektet vil bli gjennomført som forventet. I tilfeller der en bundet entreprenør ikke klarer å utføre, vil båndselskapet gi noen form for tilbakebetaling til eieren. Selv om obligasjoner ikke kreves på alle prosjekter, er det strenge bindingsstandarder for regjeringsarbeid. Mange private eiere og utviklere kan også kreve obligasjoner for å beskytte interessene på ulike prosjekter.

typer

Tre typer obligasjoner brukes i konstruksjon. Budobligasjoner utstedes under budprosessen. De utgjør en garanti for at et selskap vil signere en kontrakt for deres angitte budpris dersom de er lavbudgiver. Ytelsesobligasjoner sikrer at entreprenøren fullfører jobben i henhold til kontrakten. Hvis de ikke klarer å utføre, garanterer ytelsen obligasjonen at ingen penger vil gå tapt ved å bringe inn en annen entreprenør for å fullføre arbeidet. Betalingsobligasjoner garanterer at alle leverandører og underleverandører vil bli betalt for utført arbeid.

fordeler

Bonding tilbyr en rekke fordeler til prosjekteiere, som ofte står overfor enorme økonomiske risikoer. Et selskap må undersøkes grundig før de blir utstedt obligasjon. Ved å kreve obligasjoner, får eieren en garanti for at selskapet er økonomisk kvalifisert til å ta på seg prosjektet og har en solid ytelseshistorie. Jobber som er bundet er mye mer sannsynlig å bli gjennomført uten hendelser på grunn av de store økonomiske og juridiske straffer entreprenørene står overfor for ikke å utføre.

ulemper

Konstruksjonsobligasjoner oppviser imidlertid flere ulemper for eiere og entreprenører. Bindepremien kan variere fra 1 prosent til 2 prosent av prosjektprisen. Denne kostnaden overføres til eieren i form av høyere bud. For entreprenører kan det være vanskelig å få obligasjoner. Nye selskaper har kanskje ikke den nødvendige ytelsesloggen til å kvalifisere, og de som gjør det, har begrenset bindekapasitet.

Funksjon

Obligasjoner utstedes av organisasjoner kjent som kausjonsselskaper. Når en entreprenør blir oppmerksom på budkrav på en jobb, vil han kontakte et kausjonsfirma for å arrangere et obligasjon. Kvalitetsselskapet vil evaluere entreprenøren, samt risikoen knyttet til prosjektet, før bindingsrenten fastsettes. Når entreprenøren betaler denne premien, er han utstedt et obligasjonsbevis, som må sendes sammen med budet. Når entreprenøren oppfyller alle forpliktelser knyttet til budet eller prosjektet, blir hans obligasjonspremie refundert.

Krav

Siden Miller Act fra tidlig på 1900-tallet har betalings- og ytelsesobligasjoner vært et krav på alle offentlige prosjekter over $ 100.000. I 1994 ble loven endret for å kreve obligasjoner på alle prosjekter verdsatt over $ 25.000. I 1994-endringen ble det også angitt at et budseng bør sendes på alle jobber som krever betalings- og ytelsesobligasjoner. Jobber verdsatt under $ 100 000 må tillate entreprenører å sende inn et kontant innskudd i stedet for et budbond. Dette gir mindre etablerte selskaper en mulighet til å by.

Anbefalt