Fordelene og ulemper ved fleksibel bemanning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fleksibel bemanning er en form for sysselsetting som inkluderer midlertidig, kontrakts- og anropsjobb. Noen ulemper med fleksibel bemanning inkluderer lavere gjennomsnittslønn og færre ansattes fordeler. Fleksibel bemanning gir imidlertid fleksibilitet på arbeidsplassen og reduserer selskapets sysselsettingskostnader. Fleksible arbeidsarrangementer imøtekommer medarbeidere med skole- og familieansvar.

Fordel: Arbeidslivets livsstil

Fleksibel bemanning fordeler arbeidstakere som er villige til å ofre faste heltidsjobber for muligheten til å bruke mer tid sammen med sine familier og engasjere seg i hyppige ikke-arbeidsaktiviteter. For noen arbeidsgivere skaper en ansatt medarbeiders livsstil lykkere medarbeidere som er mer fokusert i arbeidstiden.

Fordel: Hjelp når det trengs - ingen overtid

Noen selskaper har varierende arbeidsbelastningskrav, så fleksibel bemanning tilbyr arbeidsstyrke hjelp når det trengs. Enkelte arbeidsgivere kan redusere lønnskostnader ved å ansette ansatte direkte eller på anrop. Som et resultat er selskapet ikke overbemannet og kan fokusere på sine daglige behov for bemanning. Arbeidsgiveren trenger ikke å betale for unødvendig overtid fordi arbeidstakere bare blir betalt etter behov.

Ulempe: Færre ansattes fordeler

Fordi mange fleksible ansatte ikke er ansatt på heltid, blir de ikke tilbudt selskaps helseforsikring eller pensjonsordninger. Denne mangelen på fordeler tvinger ansatte til å betale ut av lommen for utgifter som normalt er dekket av en arbeidsgiver. Selv om de reduserte ytelseskostnadene er økonomisk fordelaktige for arbeidsgiveren, risikerer arbeidsgiver å miste ansatte til andre heltidsansatte muligheter.

Ulempe: Lav lønn

Lav lønn er en ulempe for ansatte som er ansatt fleksibelt. Ifølge amerikanske arbeidsdepartementet er "arbeidstakere i disse ordningene mye mer sannsynlig å tjene lønninger som er på eller nær minimumslønnen og tjene betydelig mindre enn vanlige arbeidstakere." Som et resultat arbeider mange av disse arbeidstakere på eller nær fattigdomsnivå.