USPS leveringspolitikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den amerikanske posttjenesten er ansvarlig for å levere post til 150 millioner boliger, bedrifter og postkontorer. Med totalt over 584 millioner stykker behandlet daglig, er omfattende leveringspolitikk et must.

Vilkår for å forhindre postlevering

Selv om de er kjent for sin kompetanse, kan visse forhold forsinke eller forhindre at USPS leverer post. Disse inkluderer en ubegrenset hund på stedet, ekstreme værforhold eller en full postkasse.

Misdelt post

Hvis et brev sendes til feil adresse, skal mottakeren legge den tilbake i postkassen, eller hvis postmannen er tilgjengelig, kommuniserer feilen til ham. Hvis adressen er riktig, men adressert til noen som ikke bor der, merker du "Ikke på denne adressen" på brevet og legger den i postkassen eller bringer den til et postkontor. Det er en føderal kriminalitet å ødelegge e-post som tilhører noen andre.

Timing av leveranser

USPS kan ikke sitere en bestemt tid for leveranser. Mengden post endres daglig, noe som fører til at e-post skal leveres på forskjellige tidspunkter. All post skal imidlertid leveres kl. 17.00 hver dag.

Når problemer oppstår

Hvis du har spørsmål om problemer med postleveranser, er det flere steder å kontakte. Leverandørhåndboken på det lokale postkontoret kan gi støtte, og det kan også være USPS-nummeret: 1-800-ASK-USPS.