Krav til å bli distributør

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Engroshandel har sin opprinnelse i historiske handelsmarkeder. Å levere varer i bytte for penger er en av de eldste forretningsmodellene i verden og er vanlig for de fleste kulturer og land. I USA finner du over 300 000 distributører, og de er ansvarlige for over tre milliarder dollar i omsetning hvert år. De fleste er små bedrifter, så hvis du blir en grossist, finner du deg selv i en stor industri med mange selskaper.

Likevel ser hver dag flere og flere nye gründere på hvordan de skal bli distributører, slik at de også kan bli med i bransjen ved å skape små bedrifter som spesialiserer seg på å flytte produkter mellom produsenter og bedrifter som til slutt selger disse produktene til forbrukerne. For å kunne bli en grossist, trenger du grunnleggende forretningsferdigheter, inkludert økonomi-, ledelses- og markedsføringsevner. Du kan også trenge en eller flere typer lisenser eller tillatelser, tilstrekkelig lagringsplass for beholdningen og sterke salgsfunksjoner, blant annet krav.

Tips

  • I tillegg til grunnleggende forretningsadministrasjon og økonomikompetanse, trenger du de nødvendige lisensene for lagring og distribusjon av produktene du selger, samt tilstrekkelig lager eller annet lagringsplass for å sikre at varen din er sikker.

En distributørs rolle

Engrosforhandlere fyller en svært viktig rolle i moderne handel. Produsenter fyller viktige roller i handel, selvfølgelig, men uten en måte å flytte sine varer til markedet, kan de ikke innse fortjeneste. Bedrifter som produserer spesifikke produkter trenger noen metode eller måte å få sine varer til detaljhandelsbedrifter, som deretter selger disse produktene til sluttbrukere eller forbrukere.

For eksempel kan en bedrift produsere en kvalitetsmatvare av høy kvalitet, for eksempel krydderblandinger for hjemmebruk og restaurantbruk. Virksomheten kan muligens etablere butikkene for å selge sine produkter direkte til sluttbrukeren. Men i mange tilfeller vil et slikt foretak foretrekke å fokusere på produksjon og la selgerne til andre. Engros distributører går inn for å oppfylle denne funksjonen. De kjøper varene fra det opprinnelige selskapet og selger deretter varene til en fortjeneste for sluttbrukeren.

Grossistforhandlere fungerer således som en kanal for å flytte produkter av alle slag fra produsenten til markedet. I motsetning til å selge varene direkte til sluttbrukere, selger en grossist til forhandlerne, som deretter flytter varene til de endelige kjøpere som bruker produktet. For å oppnå dette formålet, tar distributørene fysisk besittelse av produktene, men får også lovlig tittel til dem gjennom kjøp. De lagrer deretter varene i lageret, vanligvis i ett eller flere varehus hvor lagerbeholdningen lagres og administreres til det selges og transporteres til forhandlere.

Ifølge august 2018 står tall fra US Census Bureau, månedlig grossistdistribusjon, for rundt 500 milliarder dollar i salg på varelager verdt rundt 600 milliarder dollar. Årlig står grossistforhandlere for rundt 3,2 milliarder dollar i salg alene i USA.

Vellykkede grossistdistributører bygger videre på en eksisterende historie og kompetanse i bransjen som produserer produktene de selger og representerer. Den kompetansen og kjennskapen tillater en smart distributør å identifisere fremvoksende trender i sine felt og utnytte sterke faglige forhold de har bygget i den bransjen. Dermed blir distributør for et produkt som du er dypt kjent gjennom tidligere erfaring eller bruk, en utmerket måte å øke sjansene for suksess.

Undersøker grossistdistributørmuligheter

For å bli en grossist, kan du enten starte en bedrift fra bunnen av eller kjøpe en eksisterende distribusjonsvirksomhet fra noen som vil selge den. Det sistnevnte alternativet er ofte mer attraktivt for nye grossister, fordi du kan spare penger og redusere risikoen du ellers ville anta fra å bygge en bedrift fra bunnen av. I tillegg vil mange selgere av grossistdistribusjonsselskaper bistå ved å kaste sin kompetanse og eksisterende kunder inn i blandingen, og sparer deg enorm tid og krefter. Å bygge din egen virksomhet fra grunnen betyr også at du starter fra null når det gjelder forretningsomdømmet ditt som en grossist.

Du kan velge å forfølge muligheter som involverer distribusjon for et bredt spekter av produkter. Alternativt kan du utforske en grossistdistribusjonsmodell som spesialiserer seg på tett definerte nisjer, for eksempel menns bånd til klærbutikker eller spesialsuppeblandinger for dagligvarebutikker. Vanligvis, jo bredere sortimentet av lagerbeholdningen din, jo større er driften din for å kunne opprettholde og utvide virksomheten din.

De fleste produsenter og tilhørende distributører vil inngå en skriftlig avtale eller kontrakt som fastsetter vilkår og forpliktelser for hver part. Vanligvis vil disse kontraktene angi hvilke tiltak en distributør kan ta for å markedsføre og selge produsentens produkter. Andre klausuler kan kreve at begge parter handler på en etisk og moralsk måte og overholder alle gjeldende lover og forskrifter. I tillegg skal kontrakten stave ut alle detaljer angående priser og betalingsbetingelser.

Det er avgjørende å undersøke og utføre due diligence på hver produsent eller leverandør som du velger å gjøre forretninger med. Ditt rykte påvirker deres forretningsvirksomhet, men det motsatte er også sant. Hvis du er den eksklusive distributøren på ditt territorium for produktene som er laget av et selskap som senere er oppdaget å ha brutt loven eller handlet på en uetisk måte, kan det skyldes at virksomhetenes omdømme kan utvides for å skade ditt rykte også.

Lisensieringskrav for distributører

Spesifikke lisenskrav for grossistforretningen din vil variere avhengig av staten og typen produkter du selger. Det er viktig å undersøke disse lisensene og tillate krav grundig før du begynner å operere som en grossist. Disse lisensierings- og tillatelsesprogrammene finnes på alle nivåer av regjeringen, fra lokale til statlige til føderale. Heldigvis er det like enkelt å lære hva dine forpliktelser er med hensyn til lisenser, som å ringe til riktig byrå eller avdeling, i de fleste tilfeller.

Mange kommuner og stater krever nye virksomheter av alle slag for å få en bedriftslisens. Prosessen for å skaffe en forretnings lisens er vanligvis ganske enkel. Du vil mest sannsynlig trenge å fylle ut et søknadsskjema med personlig og forretningsinformasjon og detaljer om arten av virksomheten din, samt hva dine forventede inntekter vil være. Du vil også sannsynligvis måtte betale en søknadsavgift.

Andre krav til lisens kan kreve litt mer forskning og innsats. For eksempel kan det være lurt å søke om en grossistlicens hvis staten gir dem. Disse lisensene tillater grossistforhandlere å kjøpe inventar uten å betale skatt på produktene. Disse lisensene administreres og utstedes vanligvis av statens skatte- eller inntektskontor.

I tillegg kan handel i enkelte spesifikke produkter kreve ytterligere tillatelser eller lisenser, avhengig av arten av produktet. For eksempel i USA skal grossistforhandlere av alkoholholdige drikkevarer være lisensiert av Skatte- og handelsdepartementet.

Lagringsplass for engrosdistribusjon

Lagringsbehov vil avhenge av hvor tett fokusert distribusjonsvirksomheten er og hva slags produkter du vil distribuere.

Hvis du velger å spesialisere seg i bare et svært begrenset utvalg av små produkter med liten variasjon i størrelse, stil eller andre funksjoner, kan du kanskje kjøre fra en kjeller eller konverterte garasje, i hvert fall for en stund.

Men de fleste distributører som tar lovlig og faktisk eierskap og besittelse av produktene de distribuerer, finner at det å drive en distribusjonsvirksomhet ut av hjemmet, er ikke en praktisk langsiktig løsning.

De fleste grossistdistributører bruker istedet varehus som ligger i områdene av byen hvor plassen er rikelig og relativt billig. Distribusjonslagre ligger vanligvis godt utenfor banket banen i motsetning til velstelte industriparker eller high-end shoppingområder.

I utgangspunktet finner de fleste nye grossistforetakseiere at det er mye mer økonomisk å leie varehusplass enn å kjøpe det direkte.

Andre krav til en distributørvirksomhet

Som med enhver liten bedrift, bør grossistforhandlere ha en sterk forståelse for det grunnleggende om å kjøre og administrere en liten bedrift. Disse grunnleggende oppgaver inkluderer å utarbeide en forretningsplan, utforme en distribusjonsmodell, grunnleggende økonomiske ferdigheter som forutsigbar kontantstrøm og oppstartskostnader og skape en effektiv markedsføringsstrategi.

Gode ​​grossistdistributører har kunnskap om den underliggende industrien, gode forhandlingsmuligheter og mellommenneskelige ferdigheter og solid salgsevne i tillegg til de vanlige kjernevirksomhetens eierskapsfunksjoner, inkludert økonomi, ledelse og organisasjon.Vellykkede distributører har enten en utgående, utadvendt personlighet eller i det minste kan ta på seg byrden av kalde anrop og nå ut til potensielle kunder individuelt. Engroshandel er en kompleks forretningsmodell som krever gode organisatoriske og operative ferdigheter.

Du må ha nok penger til å kjøpe nok lager for å starte virksomheten din. Hvor mye penger som vil kreve, avhenger av hvilke produkter du vil selge. Typiske beholdningsbehov for grossistdistributører kan variere fra noen få hundre dollar til over en million dollar verdt av nødvendig beholdning, som kanskje må finansieres.

Andre kostnader inkluderer grunnleggende kontorutstyr og møbler. I det minste trenger du en relativt ny datamaskin, skriver og skanner, samt telefon og internettilgang. Du kan også trenge å leie ut separat kontorlokaler dersom varehuset ditt ikke inneholder passende fasiliteter.

De fleste grossistdistributører som begynner fra begynnelsen, begynner å få et overskudd på to til fem år, en tidsramme som ikke er forskjellig fra gjennomsnittstallene for de fleste oppstartsselskaper.

Velge leverandører for bedriften din

Nye grossistdistributører bør ta alvorlig vurdering av å spesialisere seg i en type produkt som de allerede er kjent med, og et felt eller bransje hvor de har betydelig erfaring. Hvis du har jobbet mye i restaurantbransjen, og som spesialiserer seg på produkter som restauranter trenger (bord og stoler, for eksempel eller spesialmatvarer), får du en start i form av både salgs- og potensielle kunder. Når du har identifisert typen produkt, må du identifisere leverandører for det aktuelle produktet.

Viktigst, du må finne pålitelige leverandører eller leverandører. Uansett hva du bestemmer deg for å selge som distributør, må det hentes. Du må finne pålitelige, pålitelige leverandører som du kan etablere et pågående forhold til. Enda viktigere, disse leverandørene må konsekvent levere produkter for din bedrift av egnet kvalitet og til et akseptabelt prispunkt slik at du kan gjøre fortjenestemarginene dine.

Det er lurt å begynne dine henvendelser med selskaper som du allerede er kjent med. Hvis du er dyktig og erfaren i hjemmekore, kan du begynne med de selskapene som produserer hjemmedesignprodukter du kjenner og liker. Kontakt disse produsentene og spør dem om engrospriser og prosedyrer. Du vil sammenligne deres engrospriser til priser du ser for sine produkter i butikkene. Legg i frakt og overheadkostnader ved å bære disse produktene for å avgjøre om denne produsenten er en god leverandør for din bedrift.

Anbefalt