Slik selger du bilder til kalenderbedrifter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å selge bildene dine til kalenderutgivere kan hjelpe deg med å tjene ekstra penger på siden, spesielt hvis du bare har startet som en profesjonell fotograf. Sørg imidlertid for at du undersøker hvert selskap grundig før du sender inn et bilde for å sikre at selskapet betaler tid og ikke behandler sine freelancefotografer urettferdig på noen måte.

Finn Publishing Companies

Samle en omfattende liste over selskaper som publiserer kalendere, alt fra store forlag til små, nisjeutgivere. Se på markedsførere, for eksempel "Fotografmarkedet" ressursbok, utgitt av Northern Light Books. Besøk butikker som selger kalendere, for eksempel dagligvarebutikker, gratulasjonskort butikker og bokhandlere. Skriv ned nettsiden og utgivernavnet til hver kalender du finner. Hold øye med nisekalendere, for eksempel kalendere trykt av eiendomsbedrifter. Når du har listen over utgivere, kan du se dem opp på nettet og sette sammen et regneark med kontaktinformasjon.

Gjør litt ekstra bakgrunnsarbeid

Slå opp kalenderen utgivere online og registrer eventuelle retningslinjer for innsending som du kan finne sammen med hvor mye selskapet betaler for et bilde. Betalingen kan variere fra $ 50 til $ 1200 per bilde. Hvis du ikke finner spesifikke instruksjoner, skriv til en redaktør som jobber for selskapet og be om retningslinjer for innlevering. Se også på nettet for eventuelle vurderinger som andre fotografer har skrevet om kalenderutgiverne. Noen selskaper har dårlig rykte for ikke å betale sine fotografer til tider (eller i det hele tatt), så du vil være fri for de utgivere.

Sett sammen en stor portefølje av bilder

Du er mer sannsynlig å selge et bilde til et kalenderfirma hvis du har et stort utvalg av bilder for bedriften å velge mellom. Bilder av dyr, spesielt hunder, katter og hester, er populære hos kalenderfirmaer. Så er naturbilder, for eksempel turistmål som er lett gjenkjennelige og scener som er lyse og fargerike, sammen med bilder av blomsterarter. Hvis du legger bildene dine til en mindre utgiver i et nisjeområde, kan du prøve å ta bilder som er spesifikke for den bestemte utgiverens behov, for eksempel eiendomsbilder i regionen der en eiendomsforlag har flest kunder. Vert eksempler på bildene dine på din profesjonelle nettside eller på en nettside hosting tjeneste som Flickr.

Query Publishers

Ta kontakt med hver utgiver du vil selge kalenderfotografier til, og sørg for at du følger retningslinjer for innlevering hvis de har noen. Mange bedrifter vil foretrekke at du sender ditt første spørsmål via e-post. Innfør deg selv kort og nevner andre selskaper du har fotografert for eller som har publisert arbeidet ditt. Ta med en lenke til nettstedet ditt med eksempler som er relevante for utgiverens nisje. Hvis du kontakter lokale utgivere, for eksempel eiendomsbedrifter, foretar du en første telefonsamtale i stedet for et mer personlig preg. Sett inn deg selv og be om et møte slik at du kan vise dem noen fotografier som passer inn i deres kalender. Hvis de ikke er tilgjengelige for et møte, send en lenke til nettstedet ditt der de kan vise prøver. Hvis du ikke har mottatt svar innen en uke eller to, oppfølging med en telefonsamtale eller e-post.