Hvordan få et leverandørnummer

Anonim

De fleste organisasjoner som du selger dine varer eller tjenester vil gi deg et unikt leverandørnummer. For eksempel, hvis Macy selger motebutikken din, vil selskapet legge deg inn i leverandørdatabasen og tildele deg et leverandørnummer. Det er noen ting du må vite om du vil få et leverandørnummer med en bestemt bedrift, ideell organisasjon eller regjering.

De fleste selskaper, når de kommer inn i deres leverandørdatabase, krever ditt IRS-tilordnede arbeidsnummer, noen ganger kalt ditt føderale skatteidentifikasjonsnummer. Hvis du er eneselskap, bør ditt personnummer være tilstrekkelig. Men i tillegg til å være det vanligst godkjente identifikasjonsnummeret for å få et leverandørnummer, har det også en EIN som beskytter deg mot identitetstyveri. IRS tilbyr en online tjeneste der du kan søke om en EIN og få den utstedt umiddelbart (se Resources).

De selskapene du gjør forretninger med, vil gi deg et leverandørnummer som ofte er din EIN med noen få ekstra siffer som er slått på. Bruk det nummeret på alle fakturaer eller annen korrespondanse du sender til denne virksomheten eller byrået.

Hvis du vil gjøre forretninger med statlige eller lokale myndigheter eller føderale myndigheter, finn ut hva deres leverandørregistreringsprosedyre er. Ofte må du selv legge inn data i sine elektroniske databaser, og bare da kan du by på kontrakter.

Ikke anta at hvis du har et leverandørnummer med ett myndighetsorgan, vil det være det samme for andre deler av samme regjering. På samme måte er det ofte bra å ha et leverandørnummer med en varehusavdeling eller en fastfood-franchise-plassering, og du må få et eget leverandørnummer for hver franchiseplass eller forretningsområde du gjør forretninger med. Det er noen statsregeringer som har strammet opp denne prosessen ved å implementere leverandørdatabaser over hele landet.

Anbefalt