Slik beregner du tomgangstid

Anonim

"Idle time" refererer til perioder når ansatte i et anlegg ikke er engasjert i produktivt arbeid, men fortsatt får betalt med vanlig rente. Dette er selvsagt en sløsing med penger for organisasjonen og en stor bidragsyter til forhøyede kostnader. Kvantifisering av dette tapet ved å måle ledig tid hjelper ledere til å identifisere omfanget av problemet og ta de riktige trinnene for å rette opp det.

Identifiser standard arbeidstid for hver ansatt. Dette er hvor mye tid en arbeidstaker har planlagt å jobbe for, og må derfor kompenseres. Denne figuren er lett å oppnå, siden det blir arkivert med slike ting som stempelkort, elektroniske koder eller veilederblad. Hvis du beregner tomgangstiden for en hel avdeling eller et firma i motsetning til en enkeltperson, legger du opp standardtimene for alle ansatte i gruppen av interesse.

Beregn den faktiske arbeidstiden for hver ansatt. Dette er den totale tiden en arbeidstaker er engasjert i produktiv aktivitet. Hver gang en arbeidstaker ikke er i stand til eller ikke villig til å jobbe med sine vanlige oppgaver på grunn av faktorer som mangel på råvarer eller maskiner som ikke virker, må disse timene trekkes fra hennes vanlige arbeidstid for å komme fram til den faktiske arbeidstiden. Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste jobber naturlig innebærer litt ventetid. For eksempel kan en arbeidstaker rutinemessig vente fem minutter etter å ha smeltet metall i en støpe for å sikre at den setter seg ordentlig. Bare fordi en ansatt ser ut til å gjøre ingenting til en outsider betyr ikke at hun ikke er engasjert i produktiv aktivitet. Derfor bør du beregne faktiske arbeidstimer ved hjelp av en avdelingskonsulent for å unngå å gjøre feil i beregningen. Når du har funnet de faktiske timene for hver arbeidstaker, legger du dem opp for gruppen hvis total tomgangstid du vil beregne.

Trekk totalt antall faktiske arbeidstimer fra standardtimene. Forskjellen er tomgangstiden. Det representerer de totale arbeidstidene selskapet har betalt for uten å få noe i retur. Mens du ikke kan forvente å ha null tomgangstid, kan du i stor grad redusere den gjennom forsiktig planlegging, trening og logistikk.