Rett linje mot akselerert avskrivning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eiendeler som et selskap kjøper og forventer å vare mer enn ett år refereres til som anleggsmidler. Disse kan være ting som kontormøbler, datamaskiner, bygninger eller bedriftsbiler. Selv om forventningen er at de vil vare lenger enn et år, varer disse eiendelene ikke for alltid. Nedgangen i deres brukstid er kjent som avskrivninger. Ved regnskapsføring representerer avskrivninger en virksomhetsutgift og kan beregnes på to måter - rett linje eller akselerert.

avskrivninger

Å tildele en forventet levetid til en eiendel er det første trinnet i beregning av avskrivninger. GAAP, eller Generalt aksepterte regnskapsprinsipper, tilordner forventede verdier til eiendeler som kan brukes av selskaper når de vurderer sine eiendeler. For eksempel er brukbarheten til en datamaskin typisk tre år. Fordi avskrivninger fremkommer som en kostnad på balansen, må det være en kontrakonto for å balansere journalinngangen. Denne kontoen kalles akkumulerte avskrivninger. Ettersom en eiendel avskrives over tid, blir det belastet avskrivninger og en akkumulert avskrivning på balansen.

Straight-Line Depreciation

Beregning av avskrivninger utføres vanligvis med enten lineær eller akselerert metode. Regnskapsmessig avskrivningsmetode benytter lik årlig avskrivning på eiendelen. For å beregne lineær avskrivning er den opprinnelige kostnaden av eiendelen minus restverdien dividert med levetiden. Salvageverdi er det anslåtte beløpet som eiendelen kan selges for ved utgangen av levetiden. Et eksempel på lineær avskrivning er som følger: En datamaskin kjøpt av et selskap for $ 4000 forventes å vare i tre år og deretter selge for $ 1000. Beregningen av avskrivninger er $ 4000 minus $ 1000, som tilsvarer $ 3000. $ 3000 er delt med tre, og dermed blir avskrivningen per år $ 1000.

Akselerert avskrivning

I den akselererte avskrivningsmodellen avskrives eiendeler raskere i begynnelsen av levetiden og avtar nær slutten av eiendelens levetid. Det totale avskrivningsbeløpet forblir det samme som rett linje, men avskrivningskostnaden er større foran. Det er mange forskjellige måter å beregne akselerert avskrivning på, for eksempel 125 prosent synkende balanse, 150 prosent synkende balanse og 200 prosent synkende balanse, også kjent som dobbeltfallende. En av de mer vanlige måtene er å bygge et bord med synkende årlige verdier.

Straight-Line vs Accelerated

Hvorfor bruke en metode over den andre? Den vanligste årsaken til å bruke akselerert avskrivning er å redusere nettoinntektene. Viser mindre inntekt reduserer mengden av inntektsskatt som et selskap skylder. Det er bedre å ta opp skatteskatt tidligere i livet av en eiendel. Straight-line avskrivninger er enklere å beregne og ser bedre ut for selskapets regnskap. Dette skyldes at akselerert avskrivning viser mindre fortjeneste i de tidlige årene av eiendomsoppkjøpet. De fleste selskaper benytter lineær avskrivning for regnskap og akselerert avskrivning for avkastningsavkastning. Dette er tillatt i henhold til GAAP retningslinjer.