Målgruppe Egenskaper

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Alle vellykkede markedsføringskampanjer er rettet mot et bestemt publikum. En målgruppe er en gruppe mennesker som har flere ting til felles med hverandre som skiller dem fra andre. Hvis målgruppen din er definert for bredt, vil du kaste bort penger på markedsføring til feil mennesker. Formålet med å definere målgruppen er at du kan lage en sentral markedsføringsmelding som snakker til deres behov og ønsker.

demografi

Demografi er egenskapene eller egenskapene til et spesifikt segment av befolkningen. Demografisk informasjon inkluderer personlige egenskaper som rase, kjønn, utdanning og inntektsnivå. Hvis du for eksempel støtter stipend, kan du bare ønske å målrette mot personer i en yngre aldersgruppe som har spesiell pedagogisk bakgrunn. En markedsføringskampanje begynner vanligvis ved å finne ut av demografien til kjernekunder.

Kjøpshistorikk

En viktig egenskap for å se etter i en målgruppe er deres kjøpevaner. Folk som tidligere har kjøpt produkter som ligner på tilbudene dine, er sannsynligvis kandidater til å gjøre det samme kjøpet igjen. Hvis du for eksempel selger rekreasjonsvannutstyr, vil du for eksempel markedsføre innsats på folk som eier båter eller andre fritidsfartøyer, og sørge for at du bare målretter mot personer som bruker penger på rekreasjonsvannutstyr.

Geografisk plassering

Nasjonale og internasjonale markedsføringskampanjer er svært dyre. Bestem hvor nøyaktig målgruppen bor, og lær deretter om det aktuelle markedet. Undersøk konkurrentene og de lokale myndighetene, og utform distribusjonsprosessen for området. Et alternativ til å finne et eksakt sted er å bestemme noen lokaliseringsattributt for publikum, for eksempel by eller forsted.

Handlevaner

Folk har forskjellige shoppingvaner, og det er nyttig hvis du vet hvor og hvordan målgruppen foretrekker å handle. En forbruker vane er online shopping; Noen publikum handler for det meste online, i stedet for å gå til en fysisk butikk for å foreta kjøp. Omvendt foretrekker andre kunder ikke å kjøpe på nettet. Se på målgruppen din for å lære om shoppingfrekvensen og deres lojalitet.

Bedriftsforbrukere

Markedsføring til bedrifter er forskjellig fra markedsføring til individuelle forbrukere. Se på markedsføringsmeldingen din, og avgjøre om du kan få ekstra salg fra bedriftskunder. Bedrifter er vanskeligere å definere når det gjelder spesifikke attributter, men du kan se på deres behov og se hvordan de relaterer seg til tilbudene dine. Du kan tilby produkter i bulk til bedriftskunder til en vesentlig lavere pris enn du vil tilby til de enkelte forbrukere.

Anbefalt