Hvordan anta eller ta over en leieavtale

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Anta eller overta en leieavtale kan være en vinn-vinn-situasjon for en bedriftseier som har inngått en langsiktig leieavtale, og ikke klarer å oppfylle sine kontraktlige forpliktelser, og en ny bedriftseier ser etter en leieavtale med fordelaktige vilkår. På mange måter er handlingen om å overta en leieavtale mye som å signere en egen leieavtale, bortsett fra at den opprinnelige leietaker påtar seg det ultimate ansvaret for leieutbetalinger ved å garantere dem.

Elementer du trenger

  • Subletter er avtale

  • Leieoppgaveavgift

Forhandle med den opprinnelige leietaker angående detaljene i ditt subletting arrangement. Enig på om du vil betale hele leien eller bare en del av den. Spør om de vil at du skal gi en sikkerhet eller leie innskudd. Bestem hvem som skal betale leieavtalen. Utarbeide relevante detaljer, for eksempel datoen eiendommen vil bytte hender og om den forrige leietaker kan lagre gjenstander på stedet. Sett vilkårene i din sublettingavtale skriftlig, skriv to eksemplarer og få begge parter til å signere dem.

Kontakt eieren av eiendommen og fortelle ham at du ønsker å sublater den aktuelle eiendommen. Selv om du forbereder en utleieavtale mellom en utleier og en underleverandør, krever det ekstraarbeid fra utleier, de er vanligvis enige om det fordi de samler et oppdragsgebyr, som kan være så mye som en halv måned leie. Spør utleier om de er villige til å forlenge en leieavtale til deg utover perioden som dekkes av den opprinnelige leietakerens leieavtale hvis du tenker å operere på stedet i lengre tid.

Les over underleverandørens avtale som utleier gir. Sammenlign det med standard subletting avtaler, merk eventuelle forskjeller og spør utleier å avklare dem hvis du er ubehagelig med dem. Be advokaten din om å lese om underleverandørens avtale og vurdere om det gir noen grunn til bekymring.