Intrinsic Value Vs. Fair Market Value Method

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I økonomi er det avgjørende å vite den økonomiske verdien av en eiendel. Det er det som informerer investorene om når de skal selge eller når de skal kjøpe en eiendel og hvor mye de skal betale for det. Du kan imidlertid ta flere tilnærminger til å beregne verdien. To mye brukte metoder er egenverdimetoden og markedsverdemetoden. Begge disse metodene brukes til å vurdere verdien av mange typer eiendeler, for eksempel aksjeopsjoner, eiendomsmegling og biler. Selv om de generelle prinsippene som styrer hver metode ikke endres, avhenger variasjoner i hver metode av vurderingen av eiendelen.

Intrinsic Value som erstatningsverdi

Den inneboende verdien av en materiell eiendel er summen av verdien av komponentene. Hvis du for eksempel vurderer egenverdien til en bil, må du måle summen av verdien av bilens deler. Hvis du vurderer egenverdien til en bygning, kan du se den som den totale kostnaden for å bygge bygningen på samme eiendom.

Intrinsic Value of Options

Ved kjøp og salg av opsjoner på aksje defineres egenverdien av call options som forskjellen mellom dagens pris og strike-pris, som utstedes av utsteder ved salgstidspunktet. For eksempel, hvis den nåværende prisen på en opsjon er $ 5 per aksje, men prisen er $ 3, har den en egenverdi på $ 2.

Rettferdig markedsverdi

Den virkelige markedsverdien av en eiendel er definert som prisen den vil selge hos en selger som ønsker å selge, men ikke trenger, til en kjøper som ønsker å kjøpe, men ikke trenger å. Denne enkle definisjonen forvirrer det faktum at det ikke finnes noen enkel måte å beregne en eiendels rettferdige markedsverdi på. Det er en vilkårlig beslutning basert på faktorer som ønskelighet, bruk og knapphet. Ingen enkel formel kan beregne virkelig verdi, men i eiendomsmegler vil eiendomsvurderere se på salgsverdien av lignende eiendeler for å estimere markedsverdi.

Intrinsic vs Fair Market Value

Verdi investorer er alltid på utkikk etter å kjøpe eiendeler som handler under egenverdien, eller å selge eiendeler som har en lavere markedsverdi enn deres nåværende markedsverdi. For eksempel ved kjøp og salg av aksjer er deres egenverdi forskjellen mellom markedsverdien og opsjonsprisen garantert av aksjeopsjonsutstederen. Virkelig markedsverdi av en eiendel er en vilkårlig verdi som forandrer seg mye på grunnlag av tilbud og etterspørsel i markedet. Den inneboende metoden er derimot mindre svak og holder mye av verdien sin, uavhengig av økonomiens oppgang og nedgang, og spesielt næringslivsøkonomien.