Den gjennomsnittlige lønnen til en sertifisert phlebotomist

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En phlebotomist er en helsepersonell som spesialiserer seg i tegning av blod. Phlebotomists fremstiller og / eller utfører ofte blodprøver i medisinske laboratorier. Opplæringen for å bli en phlebotomist er ikke for omfattende, men å bli en sertifisert phlebotomist krever 40 timers treningsopplæring og 120 timers praktisk praktik som utfører tegning av blod.

Salary Range for Phlebotomists

Ifølge Payscale.com, kan nye phlebotomists forvente å gjøre mellom $ 11 og $ 15 i timen avhengig av deres plassering. Phlebotomists med 10+ års erfaring kan tjene $ 15 til $ 18 timer eller mer hvis de er i en overvåkingsstilling.

fordeler

De fleste phlebotomists jobber i legekontorer eller sykehus og tilbys vanligvis en rimelig god fordelspakke som en del av jobben. Noen fordeler pakken inkluderer full forsikring og opptil fire uker med ferie etter et tiår eller lengre på jobben.

Arbeidsforhold

De fleste phlebotomists jobber direkte med pasienter, slik at de trenger god oppførsel og sosiale ferdigheter, men de arbeider i klimakontrollerte kontorer og arbeidet er ikke fysisk stressende. Jobben krever stående og beveger seg mye, med relativt lite sittende eller skrivebord, unntatt noen grunnleggende pasient- og prøverelatert dataregistrering.

Job Outlook for phlebotomists

Ifølge Arbeidsstatistikkbyrået er arbeidsutsiktene for kliniske laboratorietekniker (inkludert phlebotomists) svært lyse, da helsevesenet forventes å fortsette å vokse som befolkningen i Europa og i USA.

Typer sertifiseringer

Det er tre organisasjoner i USA som tilbyr phlebotomy sertifiseringer: American Society for Clinical Pathology (ASCP), Association of Phlebotomy Technicians (APT) og National Phlebotomy Association (NPA). Avhengig av organisasjonen, etter at du har fullført sertifiseringen, er du enten en sertifisert phlebotomist eller en registrert phlebotomy tekniker.

2016 Lønnsinformasjon for phlebotomists

Phlebotomists oppnådde en median årslønn på $ 32.710 i 2016, ifølge US Bureau of Labor Statistics. På den lave enden fikk phlebotomists en 25 prosentpoengslønn på 27.350 dollar, noe som betyr at 75 prosent tjente mer enn dette beløpet. Den 75. percentile lønnen er $ 38.800, noe som betyr at 25 prosent tjener mer. I 2016 var 122 700 mennesker ansatt i USA som phlebotomists.