Hvordan bli en lisensiert rørlegger

Anonim

VVS vokser raskere enn de fleste andre yrker i USA, og feltet forventes å utvide 26 prosent mellom 2010 og 2020, ifølge Bureau of Labor Statistics. Noen arbeidsgivere rapporterer utfordringer i å finne kvalifiserte rørleggere, og mange arbeidstakere nærmer seg pensjon, forbedrer utsikter for nye rørleggere. Medianbetalingen for rørleggere landsomfattende var like under $ 47 000 i 2010. Stater og byer har varierende lisensbehov.

Finn ut hvilke lisenser du trenger ved å sjekke med din statlige og lokale lisensstyrelser. Du må kanskje ha en entreprenør lisens og en forretnings lisens. For eksempel, hvis du vil jobbe i byen Miami, Florida, trenger du enten en delstaten Florida eller Miami-Dade County entreprenørens lisens og en by Miami-sertifikat for bruk. I New York blir søkere testet og lisensiert på lokalt nivå, men må registrere seg hos staten. Uavhengig av staten, vil du sannsynligvis først få et journeyman-lisens, og deretter utvikle seg over tid til en master rørlegger lisens.

Sjekk med lisensstyrene for å se hva kravene er for et rørleggerfirma-lisens. Typiske krav inkluderer to til fem års erfaring som lærling og bestått av en eksamen som tester rørleggingskompetanse og kjennskap til lokale VVS-koder. Stater som Colorado opprettholder grunnleggende kategorier for rørleggerlisenser: boligblodlegger, journeyman og master rørlegger. Andre stater, som for eksempel Washington og Idaho, tilbyr lisenser i mer spesifikke kategorier som medisinsk gass, vannpumpe, pipefitting, apparat og mobilhome-tilkobling.

Fullfør et program på en teknisk skole. Ta sveise kurs hvis du vil jobbe som en pipefitter eller steamfitter.

Fullfør et lærerprogram med en bedrift eller fagforening. Disse programmene krever vanligvis 1700-2000 timers betalt opplæring på jobb.

Fyll ut et søknad for rørleggerarbeidskategorien du er interessert i, og betal søknadsavgiftene. Avgifter varierer fra rundt $ 100 til over $ 450 i California, fra og med 2012.

Ta VVS eksamen, hvis nødvendig. En nøkkelressurs for eksamen er International Plumbing Code, en International Code Council-publikasjon. Noen stater tillater referansematerialer under testene. Som en del av prosessen kan stater få fingeravtrykk på deg og, for en mesterens rørleggerkort, be deg om å bevise at du oppfyller ansvarsforsikringskrav. Et typisk krav er $ 300 000 av dekning.

Finn ut hva kravene til videreutdanning er å opprettholde et VVS-lisens i ditt område ved å sjekke med statens og lokale lisensstyrelser. Spør også om staten din har gjensidige avtaler med nabolandene som vil tillate deg å bruke ditt lisens i disse landene. For eksempel har Idaho slike avtaler med Washington, Oregon og Montana.