Forskjellen mellom sponsorer og givere

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bidrag og sponsoravtaler er avgjørende for virksomheten - særlig til veldedige organisasjoner og ideelle organisasjoner som primært opererer utenfor pengepenger. Mens nyansene mellom de to kategoriene vil variere basert på organisasjonen, er en donasjon generelt en engangsgave som går til selskapets generalfond, mens et sponsorskap innebærer et fornyet løfte som støtter en bestemt årsak eller et prosjekt.

Frekvens

Den vanligste forskjellen mellom en donasjon og en sponsing ligger i hyppigheten av bidragsyterens gave. Mange organisasjoner klassifiserer en donasjon som en engangsgave av noe beløp, og en sponsing som et fast beløp bidro regelmessig over et visst antall måneder eller, oftest, år. Men i noen tilfeller kan en donasjon av en stor mengde til et bestemt prosjekt kvalifisere som sponsor, selv om det er en engangsgave.

fordeler

Donere til en veldedig organisasjon kvalifiserer ofte givere for en skattemessig rabatt hvis de ikke mottar noe i retur for deres gave. Sponsorskap kan være fradragsberettiget når det ikke er knyttet til reklame eller personlig gevinst, som i tilfelle av penger lovet regelmessig til en humanitær gruppe for å sponsere et barn eller en familie. Imidlertid gir de fleste bedriftssponsorer penger til selskaper i bytte for markedsmuligheter, noe som gjør dem ikke kvalifisert for skattefradrag. Denne typen sponsing gir en annen fordel for bidragsyterne, for eksempel muligheten til å annonsere sin logo og utvide sitt publikum.

Erkjennelse

De fleste bedrifter respekterer både sine givere og deres sponsorer, oppgi navnene deres på selskapets nettsteder eller materialer og takker dem for deres generøsitet. Sponsorer har en tendens til å bli spesielt vektlagt, og mottar ofte spesifikk annonseringsplass for å sikre at organisasjonen får så mye eksponering som mulig mot deres bidrag. Denne tillatelsen gir også sponsorer mulighet til å få navn eller merker anerkjent sammen med de veldedige årsakene de støtter, og tegner publikums oppmerksomhet mot deres engasjement for sosiale problemer eller deres investering i samfunnet.

Innsats investert

Bidrag krever betydelig mindre innsats enn sponsorskap fordi de er en enkelt hendelse av natur: Gir giver pengene, og donasjonen er ferdig. Sponsorer, spesielt de som handler om markedsføring, medfører mer tid og planlegging. Et godt sponsorskap vil oppmuntre til kommunikasjon og kryssoverføring mellom sponsor og mottakende parter, og invitere sponsoren til å dele visjonen til selskapet hun bidrar til, samtidig som den fritar selskapet for å forfølge sitt mål uten å måtte bekymre seg om finansiering.

Anbefalt