Evalueringsprosess av en markedsføringsplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En markedsføringsplan brukes til å nå et målmarked med en bestemt melding. Etter hvert som tiden går og markedsplassen endres, må bedriftens struktur og tilnærming også endre seg, og reflektere de nye realiteter i ditt forretningsområde. For å holde markedsplanen effektiv, må du evaluere annonseringsprogrammene minst en gang i kvartalet for å holde dem oppdatert.

Produkt

Når du vurderer markedsplanen din, må du vurdere produktet eller tjenesten du markedsfører, ifølge markedseksperter på VPI Strategies nettsted. Bestem om funksjonene til produktet ditt fortsatt er relevante for markedet. Undersøk salgstallene for å se om produktet er i ferd med å vinne eller miste popularitet. Prosjektsalg i det kommende regnskapsåret for å se om selskapet vil kunne se avkastning på produktsalg.

Budskap

Vurdere om meldingen i markedsføringsplanen din er effektiv eller ikke. Undersøk demografien til de geografiske områdene der du plasserer annonseringen, og se om salget er bedre her enn i områder hvor du ikke gjør en betydelig markedsandel. Du kan bruke feil medium for meldingen din. Undersøk målgruppen din for å se hvor de finner sin informasjon. Din første markedsundersøkelse kan ha indikert at målgruppen hovedsakelig stolte på fjernsyn for deres informasjon, men etterfølgende informasjon kan avsløre at Internett er et mer effektivt medium.

Mål

En markedsplan måles på hvor godt den når sine mål, ifølge økonomen Charles R. Hall, som skriver på Texas A & M University Department of Horticultural Sciences nettsiden. Bestem om planen holder seg innenfor budsjettet, når målgruppen og flytter produktet. Definer et omfattende sett med beregninger som du kan bruke til å spore markedsføringsmålene, og deretter vurdere den faktiske ytelsen mot disse målene for å avgjøre om eventuelle endringer må gjøres.

Nettverk

Din markedsplan kan bidra til å skape fremtidige muligheter for bedriften din ved å inspirere andre til å snakke om produktet ditt, ifølge markedseksperten Stuart Ayling på nettstedet for nettside markedsføringsplan. En av måtene som en markedsføringsplan hjelper bedriften din med, er å motivere forhandlere og kunder til offentligheten å anbefale produktet. Hvis markedsføringen ikke skaper en bransjestørrelse, spør kundene og forhandlerne hva som mangler. Når du har en forståelse for hvorfor markedsplanen ikke forårsaker et nettverk av forhandlere og kunder som snakker om produktet ditt, kan du gjøre endringer som vil begynne å gyte muntlig annonsering.