Georgia Youth Work Permit Regler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Georgia barnearbeid lover gir forskrifter for ungdomsarbeidere mellom 12 og 17 år. Ingen barn under 12 år kan jobbe for en arbeidsgiver i staten. Loven begrenser også antall timer per dag og per uke kan mindreårige fra 12 til 15 år arbeide. Georgia begrenser ikke arbeidstiden for 16 og 17-årige.

Arbeidstillatelse Prosess

Arbeidstillatelser kan fås fra Georgia School, den mindreårige deltar, eller fra fylkeskommunisten i skolene. Georgia Department of Labor tilbyr også skjemaet på nettet, men det må skrives ut og fylles ut for hånd. Både den mindreårige og den potensielle arbeidsgiver må fylle ut deler av skjemaet, som deretter fullføres og godkjennes av en utstedende offiser i skolesystemet.

I tillegg til selve arbeidstillatelsen må den mindreårige presentere en sertifisert kopi av fødselsattest og et brev fra en skoleadministrator som bekrefter at han er innskrevet på skolen og har god oppmøte før han kan begynne å jobbe.

Hver arbeidstillatelse for mindreårige 12 til 15 år er bare gyldig for arbeidsgiveren som fyller den ut. Hvis den jobben avsluttes, må den mindreårige få en annen arbeidstillatelse for å jobbe for noen andre.

Timer for mindreårige under 16 år

Georgia ungdom mellom 12 og 15 år kan bare jobbe tre timer om dagen eller 18 timer i uken mens skolen er i sesjon. De kan jobbe heltid når skolen ikke er i økt, men de kan ikke jobbe overtid.

Timer for mindreårige under 18 år

Georgia loven begrenser ikke timene 16 og 17-åringene kan jobbe. Imidlertid trenger disse tenårene fortsatt en arbeidstillatelse, uansett om de er gift eller har fullført skolen. Arbeidstillatelsen for mindreårige 16 og eldre er et identifikasjonskort som sier at de er kvalifisert for arbeid, og er ikke begrenset til en bestemt arbeidsgiver eller jobb.

Forbudt arbeid

Georgia-ungdom 17 år og yngre kan ikke jobbe i farlige yrker, definert ved lov som arbeid som vil true liv og lemmer. Disse jobbene omfatter håndtering av eksplosiver, farlige materialer og verktøy, eller arbeider i fabrikker, gruver eller fabrikker.

Småbarn kan ikke betjene eller ta ordre for alkohol som forbrukes på stedet, for eksempel på en restaurant. Imidlertid kan tenåringer som jobber på detaljhandelsvirksomheter som dagligvarebutikker, håndtere og selge alkoholholdige drikkevarer som kunder tar med seg.

unntak

Georgias barnearbeid lov gjelder for mindreårige tjener lønn, men timen restriksjoner gjelder ikke for mindreårige som arbeider for en forelder eller verge som eier virksomheten. Unntak gjelder også for ungdom som arbeider i en persons hus, for eksempel barnevakt. Georgia gir også ingen begrensninger for mindreårige som arbeider på gårder utover de som kreves av føderal lov.

Anbefalt