Eksempler på jobbkompetanse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Jobb kompetanse ferdigheter er spesifikke ferdigheter som en person har som gjelder for en bestemt jobb i spørsmålet. Kompetansevitenskapssettet dekker faglige ferdigheter som hjelper kandidaten til å fullføre jobben på en høy og profesjonell måte, men også personlige ferdigheter som gjør at kandidaten kan være fleksibel i å jobbe med andre og jobbe selvstendig.

Sysselsetting Spesifikke ferdigheter

Ansettelses kompetanse ferdigheter gjelder for en persons evne til å fullføre en jobb med hensyn til bestemt kunnskap, erfaringer og ferdigheter. Disse ferdighetene vurderes vanligvis i intervjufasen av sysselsetting, slik at arbeidsgiveren sørger for at den valgte kandidaten har det riktige settet med kompetanse på sysselsetting. Eksempler på disse ferdighetene er å jobbe effektivt med nye metoder og teknologi, kunne demonstrere en dyp forståelse av selskapets retningslinjer og prosedyrer, identifisere problematiske situasjoner og fastslå de riktige tiltakene og ha muligheten til å planlegge og prioritere arbeidsprosjekter.

Profesjonell kompetanse ferdigheter

Profesjonell kompetanse kompetanse relaterer seg til profesjonaliteten involvert i å fullføre en jobb. Disse ferdighetene er knyttet til hvordan en person fullfører en jobb og uttrykker entusiasme for en jobb og viser det ved å fullføre jobben med den største forpliktelsen. Eksempler på faglig kompetanse er evaluert av hvordan ansatte overholder selskapets standarder for prosjekter, deres vilje til å påta seg og fullføre prosjekter, deres evne til å kommunisere effektivt skriftlig og muntlig og være i stand til å opprettholde selskapets konfidensialitet. De faglige kompetansenivåene evalueres ofte basert på individuelle handlinger.

Kvalitets kompetanse ferdigheter

Selv om medarbeider har kvaliteter, erfaring og ferdigheter for å fullføre det aktuelle arbeidet, er det en kompetanse ferdighet for å kunne identifisere kvalitetsarbeid. Å produsere høyverdig arbeid påvirker selskapets forhold til kundene på en positiv måte. Eksempler på kompetanse innen kvalitetskompetanse inkluderer å følge og forbedre retningslinjer og prosedyrer, problemløsende utfordringer og situasjoner og svare på kundeforespørsler i tide.

Kompetansesamarbeidskompetanse

Samarbeidsprosesser er viktige i en bedrift, da ansatte ofte må jobbe i grupper eller samarbeide for å møte tidsfrister og fullføre prosjekter. Mens noen mennesker er vant til å jobbe individuelt, blomstrer andre i gruppemiljøer. Kompetansesamarbeidskompetanse er viktig, da ansatte skal kunne gå fra å jobbe individuelt for å jobbe i lag. Eksempler på kompetanseferdigheter i samarbeid omfatter samarbeid på prosjekter ved å forbedre kvaliteter, bygge arbeidsforhold, demonstrere ansvar for gruppeprosjekter og utnytte andre ansattes styrker og bidrag.