Behandling av provisjon for dårlig gjeld

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskaps øverste ledelse overvåker generelt dårlig gjeldsnivå i selskapsregnskapet for å sikre at driftskostnader og tap ikke overstiger budsjetterte beløp. Dårlig gjeld, eller summen av ikke innkrevbare kundefordringer, er en driftskostnad. En bedrifts regnskapsfører registrerer sviktegjeld til rettferdig (markeds) verdi.

Dårlig gjeld definert

Dårlig gjeld indikerer beløp som et selskaps kunder ikke kan betale på grunn av konkurs eller midlertidige økonomiske problemer. Amerikanske allment aksepterte regnskapsprinsipper, eller GAAP, og internasjonale standarder for finansiell rapportering, eller IFRS, krever at et selskap skal utlevere fordringsbeløp i regnskapet. Verdipapir- og valutakommisjonen, eller SEC, og Statskontoret for offentlig selskapsregnskap, eller PCAOB, krever også at et selskap skal indikere utelukkende beløp hvis de er vesentlige i forhold til selskapets kundefordringer.

Kredittrisiko og dårlig gjeld

Kredittrisiko er tapsforventningen som følge av manglende evne til en forretningspartner (også kalt motpart) for å ære en økonomisk forpliktelse når det forfaller eller tilbakebetales et lån til tiden. Kredittrisiko og dårlig gjeld er sammenhengende konsepter fordi mindre kredittverdige kunder generelt er mer utsatt for mislighold på fakturaer eller lån. Ledende bedriftsledere oppretter vanligvis tilstrekkelige og funksjonelle kontroller i kredittrisikostyringssystemer for å hindre betydelige driftstap på grunn av motstandsstandarder.

Avsetning for tvilsomme gjeld

Avsetning for tvilsomme eller dårlige gjeld er et kredittrisikostyringspraksis som hjelper et selskap til å vurdere kundefordringer og å estimere andelen av dårlig gjeld. Denne prosessen er kritisk fordi dårlig gjeld er en kostnad, og som sådan reduserer det selskapets fortjeneste. Avsetning for tap, ellers kjent som tillatelse til tvilsomme kontoer, påvirker også selskapets fulle sett med regnskap, som balanse, resultatregnskap, kontantstrømoppstilling og egenkapitaloppstilling.

Ekspert Insight

Avdelingshoder i kredittrisiko og salgsenheter bringer ofte inn en spesialist for å gjennomgå kredittadministrasjonsprosedyrer og gi anbefalinger for forbedring. En segmentleder kan for eksempel ansette en sertifisert offentlig revisor eller CPA for å gjennomgå interne kontroller og gi råd om hvordan firmaet kan forbedre dem. CPA kan anvende aksepterte revisjonsstandarder, eller GAAS, for å vurdere om slike kontroller er tilstrekkelige og anbefaler korrigerende tiltak.

Regnskap for Doutbful Gjeld

US GAAP og IFRS samt PCAOB og SEC regler krever et firma for å registrere feil og gjeld for dårlig gjeld ved utgangen av en periode som en måned eller kvartal. For å illustrere, mener en risikostyring hos et kredittkortselskap at firmaet må registrere 10 millioner dollar i ikke-samleobjekter fordi kundene innleverer konkurs eller opplever økonomisk nød. En bedriftsbokholder debiterer fordringen på fordringer på $ 10 millioner og kreditter til godtgjørelsen for tvilsomme poster står for samme beløp.

Anbefalt