Hvordan sette opp en forretningsmodell

Anonim

En forretningsmodell bør utformes og settes opp slik at den vil støtte vekst og strategiske endringer. En forretningsmodell er ganske enkelt den metoden hvor virksomheten vil bruke sine ressurser for å tilfredsstille sine kunder og maksimere profitt. Det gir rammen som trengs for å levere sine produkter og tjenester til sitt målmarked, samtidig som de gir kundene den støtten de trenger. Sett opp forretningsmodellen din slik at den støtter virksomheten din i begynnelsen og gi rommet det må vokse.

Undersøk de nødvendige komponentene i virksomheten. Liste og gjennomgang av hver avdeling og leverandør som trengs i forretningsmodellen. Sikre at ansatte vil kunne kommunisere effektivt med hverandre mellom avdelinger, samt med eksterne leverandører. I tillegg må du kontrollere at avdelinger ikke dupliserer prosesser eller oppgaver. For eksempel, hvis bedriften din krever beholdning, må du kontrollere at innkjøps- og markedsavdelingene ikke har begge analysene. Du kan forhindre redundans ved å sette opp et system slik at flere avdelinger kan dele data, rapporter og informasjon.

Gjennomfør en kostnadsanalyse. Forretningsmodellen bør være kostnadseffektiv, så undersøk om det er nyere teknologi, outsourcing muligheter eller billigere leverandører. Selv om det er viktig å holde kostnadene lave, må du ikke ofre kvalitet for å spare noen få dollar, da du kan ende opp med å tape kunder i det lange løp.

Vurder om partnerskap er nødvendig. Partnere kan gi ytterligere finansieringsmuligheter, nettverksforbindelser og bransjepartnerskap. Samarbeidspartnere har imidlertid ulempen med å kreve at du deler beslutningstaking og fortjeneste.

Bekreft at kundrelasjoner støttes i modellen. Kunder skal kunne nå selskapet gjennom sine foretrukne kanaler, og selskapet må kunne kommunisere effektivt med kundene. For eksempel, hvis kundene for din type produkt eller tjeneste er vant til å bruke live chat (direktemeldingsservice via selskapets nettsted), bør du ha denne funksjonen tilgjengelig.

Registrer alle viktige ressurser. Hold oversikt over alle ressursene som er avgjørende for selskapets suksess i denne forretningsmodellen, og opprett sikkerhetskopierings- og beredskapsplaner dersom noe skulle skje med en av dem. Ressurser kan inkludere utstyr, leverandører eller til og med bestemte ansatte.

Anbefalt