Hvordan lage en gruppe hjemme planløsning

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Gruppeboliger og hjemmeboende områder kan være veldig hyggelige for ansatte og innbyggere. Planlegging av et hjem i detalj vil sikre at farger, teksturer og lys fungerer godt. Mest av alt, du vil møte behovene til innendørs trafikkstrøm og praktiske behov til beboere. Forskning så mange grupper hjemme som mulig. Lag notater om hva som fungerer og hva som ikke virker på lang sikt. Be administratorer i gruppehjem deres meninger om parkering, avfalls- og opprykksområder og oppholdsrom. Først og fremst vurder alle krav til amerikanerne med funksjonshemmede i detalj med din arkitekt eller byggmester.

Elementer du trenger

  • Planlegging av notatbok

  • Digitalkamera for undersøkelser på stedet

  • Måle- og undersøkelsesverktøy

  • Telefonkontakter

  • Arkitekt og bygningsrådgiver

  • Tomt for bygging

  • Topografi detaljer

  • Tillatelser og lisenser

Start med den fremre foajéen. Tegn plass for ansatte til å jobbe og velkommen besøkende. Bruk alt plass tildelt for gruppens hjem for å skape både skjønnhet og funksjonalitet. Innbyggere og deres familier vil trenge private områder. Opprett noen romdeler og plass til private samtaler eller spesielle besøk. Prøv å innlemme en følelse av hjemme så mye som mulig.

Designtak som er høye nok til å skape en romslig følelse. Mange mennesker som bor i et gruppebolig vil umiddelbart føle seg trangt hvis det er for få vinduer eller lave tak. Opprett hvelvede tak i enkelte stue og spisestue for å legge til plass. Inkluder takvinduer, fine lysarmaturer og innfelt belysning i planene.

Tillat tilstrekkelig plass til to senger hvis beboerne vil ha romkamerater. Ingen kan føle seg glad i å bo i et gruppebolig hvis privat plass ikke er stort nok. Design et skap og lagringsplass for hver bosatt. Ta med en romdeler for å sikre at familier kan besøke med privatlivets intakt. Koble alle rom i bygningen med gangene som er brede og godt opplyste. Gangene kan også fungere som kunstgallerier.

Plan sykepleiers stasjoner innenfor rekkevidde av flere rom hvis du designer et pleiehjem. Noen gruppehjem bruker en vognhjulseffekt for å opprette flere ganger som administratorer enkelt kan overvåke. Innbyggere må ha øyeblikkelig tilgang til de ansvarlige og omvendt. Opprett privat kontorplass for administratorer som trenger privat tid for datarbeid eller konferanser.

Bruk spiseplass og rekreasjonsrom som en. Det er vanligvis for dyrt å planlegge en gruppe hjemme med flere områder for bespisning og rekreasjon. Plasser rikelig med oppbevaringsskap rundt rommene for håndverk eller andre forsyninger som trengs for underholdning eller sosialisering. Design spisestueområdene for å være besøkervennlig også. Innbyggere skal kunne velkommen familier og besøkende på bestemte tidspunkter.

Gjennomgå alle aspekter av forskrifter som kreves av amerikanerne med funksjonshemmingsloven. Gruppehjem vil trenge dører med riktig bredde for å imøtekomme rullestoler, bad med visse inventar og trapper og heiser for å betjene de funksjonshemmede. Disse kravene vil legge til betydelig kostnad for å bygge et gruppes hjem.

Advarsel

Lag utendørs plass som er vedlagt. På denne måten vil innbyggerne ikke ved et uhell undre seg. Design hageområder for piknik og samtale.