Hvor mye skal jeg betale som markedsføringskonsulent?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Som markedsrådgiver er du ansvarlig for å veilede kundene dine i riktig retning. Du må hjelpe din klient til å utvikle en markedsplan som vil sette ham i kontakt med levedyktige betalende kunder. Hvis du er ny til rådgivning, vil en av dine primære bekymringer avgjøre hvor mye du skal betale for hver klient.

Markedsføringskonsulentpligter

Markedsføringskonsulenten har mange plikter å ta vare på, men en av de primære oppgaver er å fungere som rådgiver for bedriftseier eller markedsføringsavdeling. Markedsføringskonsulenten må hjelpe selskapet med å skrive og gjennomføre en veldrevet markedsplan. Hun undersøker kundens selskap og bestemmer det ideelle målmarkedet for virksomheten. Konsulentens endelige mål er å øke kundens kundebase og salg, men også å bidra til å bygge opp selskapets merkeidentitet.

Hvordan lade opp

Å jobbe som markedsrådgiver involverer en rekke trinn, og det er vanligvis et langsiktig engasjement. Av denne grunn regner disse konsulentene regelmessig hver time i stedet for å betale en flat avgift per oppgave. Du må bestemme en timepris og anslå de totale timene du vil bruke til å konsultere klienten. Det er standard å regne på ukentlig eller månedlig basis.

Hva å lade

Markedsføringskonsulenter handler vanligvis i markedsføringsledere, som planlegger og koordinerer markedsføringsaktiviteter for en bedrift. Den gjennomsnittlige timeprisen for en markedsføringsleder i henhold til United States Bureau of Labor Statistics er $ 59 per time fra 2010. I andre tilfeller anses markedsrådgivere som markedsanalytikere, som hovedsakelig arbeider med forskningsprosjekter. Disse fagpersonene tjener i gjennomsnitt 32,14 dollar per time. Bruk disse prisene som en veiledning for å finne en komfortabel pris for din egen praksis basert på ditt erfaringsnivå og rykte i virksomheten.

Andre bekymringer

I tillegg til timeprisen, kan det hende at du også må betale for utgifter utenfor. Det inkluderer kostnaden for forskningsstudier, reiser, betaling til fokusgrupper og lansering av markedsføringskampanjer. Det er også noen ganger nødvendig å lade klienter i henhold til ulike gebyrplaner, avhengig av vanskeligheten ved hver oppgave. Noen kunder krever mer personlig service og oppmerksomhet enn andre.