Hva er en garantibevis?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å legge til på et nytt eller eksisterende hjem er ofte en risiko. VVS, elektrisitet og til og med generell kontraktsføring er dyre bedrifter og det er en sjanse for at ting kan gå veldig galt hvis de gjøres feil. Å forstå hva et garantibevis er og hvordan det kan beskytte deg og din store investering er en viktig faktor når du bestemmer deg for en entreprenør for å jobbe med eiendommen.

Funksjon

Et garantibevis sikrer at arbeidet utført av en entreprenør ikke bare er tilfredsstillende, men overholder alle statlige og lokale koder for arbeidet. Garantibondasjoner administreres vanligvis av staten der en entreprenør opererer. Mest anerkjente entreprenører vil annonsere sin "lisensierte og bundet" status.

fordeler

Fordelen med et garantibevis er å tilbakebetale penger investert dersom arbeidet ikke kan gjøres innen den angitte tiden, eller hvis selskapet eller entreprenøren går konkurs. For eksempel, hvis en bondet rørleggervirksomhet går konkurs mens du installerer rørleggerarbeid på flere hus, refunderer garantibundet pengene som ble investert i et prosjekt dersom det ikke er fullført ennå.

betraktninger

De fleste garantibaserte tjenester er noe dyrere enn ikke-bundet arbeid, særlig fordi håndarbeidet er garantert. Noen entreprenører kan velge å gå med unb-onded underleverandører, særlig i store byggeprosjekter, men risikerer at underentreprenøren utfører eller forsvinner med pengene på forhånd.

Tidsramme

Typisk er levetiden til et garantibevis ett år fra ferdigstillelsen av arbeidet. For huseiere og entreprenører som ansetter en bonded workman, betyr dette at de kan stole på entreprenøren for å fikse eventuelle problemer som oppstår uten å måtte betale for ekstra forsyninger eller arbeidskraft. Utover et år er det imidlertid opp til arbeideren å bestemme hvordan man skal håndtere eventuelle nødvendige reparasjoner.

Misforståelse

Et garantibevis er ingen garanti for feilfri ytelse eller problemfri drift, men bare en forsikring mot den. Så lenge den tilknyttede arbeideren fortsetter å reparere eventuelle problemer for den angitte tidsperioden, har husseieren eller entreprenøren som ansatt ham eller henne, ikke lovlig bruk, med mindre de kan bevise grov uaktsomhet eller svindel i gjennomføringen av arbeidet.