Slik beregner du sluttverk i prosessformel

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En av bedriftens mange prosesser er å omdanne råvarer til ferdige produkter klar til bruk. Noen ganger er denne overgangen ikke fullført innen utgangen av bedriftens regnskapssyklus. Produktene som ikke er ferdige, er merket som arbeid i gang. Revisorer må bruke spesifikke prosedyrer for å plassere verdier på disse produktene for selskapets regnskap.

Begynn å arbeide i prosess

Hver regnskapssyklus starter med et beløp for begynnelsen i arbeid. Begynnelsen i arbeid for den nåværende syklusen er den samme som sluttarbeidet som er i gang for den forrige syklusen. Hvis bedriften for eksempel bruker en månedlig regnskapssyklus for årsregnskapet og har $ 50 000 i sluttarbeid i arbeid i slutten av mai, vil den samme $ 50 000 bli brukt som begynnelsen i gang i juni.

Produksjonskostnader

Prosessen med å konvertere råvarer til ferdige produkter koster din bedrift i tid og penger. Produksjonsutgifter kan inkludere maskintid, tilleggsmateriale og timelønn. Hvis bedriften for eksempel brukte 60.000 dollar til å betjene maskinverktøyene sine, 40.000 dollar i produksjonsmaterialer og 100.000 dollar i arbeid for måneden, ville produksjonskostnadene være 200.000 dollar.

Kostnad for varer fullført

Mens produksjonskostnadene inkluderer utgifter som er involvert i å produsere alle varene et selskap skaper gjennom måneden, inkluderer kostnaden for varer som er ferdig, bare de varer som har fullført hele prosessen. Siden disse produktene er klare til salg, teller de ikke som arbeid i gang. I det tidligere eksemplet ble maskintiden for de ferdige produktene beregnet til $ 50 000, materialkostnadene var $ 30 000 og lønnskostnadene var $ 90 000, for en total kostnad på varer fullført på $ 170 000.

Beregn sluttverk i prosess

Formelen for å avslutte arbeidet i prosessen er relativt enkelt:

WIPe = WIPb + Cm - Cc

I denne ligningen, WIPe = slutter arbeid i gang WIPb = begynner å arbeide i prosess; Cm = produksjonskostnad og Cc = Kostnaden for ferdiggjorte varer.

I dette eksemplet er begynnelsen i prosess total for juni $ 50 000, produksjonskostnadene er $ 200 000 og kostnaden for ferdiggjorte varer er $ 170 000.

WIPe = 50,000 + 200,000 - 170,000 = 80,000.

Den endelige WIP for juni er $ 80.000. Denne summen vil også være begynnelsen WIP for juli.

Bruker for å avslutte arbeidet i prosessen

Sluttarbeidet i prosessformel gjør at du kan måle effektiviteten av bedriftens produksjonsprosess. Enkelte prosesser kan ikke tillate nullverdier for å avslutte WIP, men verdier som er for høye kan innebære avvik i prosessen. Siden arbeider i gang ikke kan selges, representerer de også tapte inntektsmuligheter.