Fordelene ved mediekonsolidering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mediekonsolidering refererer til en trend der et enkelt selskap eller selskap eier flere medier i et gitt marked (distribusjons- eller overføringsområde). Common Cause rapporterer at et selskap kan eie tre TV-stasjoner, åtte radiostasjoner, en lokal avis og kabelsystemet i et marked. Denne trenden har møtt stor motstand, men det gir både fordeler og fallgruver.

Diverse tilbud

En fordel for media konsolidering er evnen til å tilby flere ulike tilbud til forbrukeren. I en artikkel fra mai 2003 som er oppført på Heritage Foundation, rapporterer James Gattuso, seniorforsker i regelverk, at evnen til å eie flere tv-stasjoner tillater eierne å gi programmering for nisjemarkeder på de forskjellige stasjonene. I hovedsak må eiere ikke lenger prøve å appellere til bredest mulig publikum i et enkelt medieformat. I stedet kan de skreddersy programmering for å betjene behovene til ulike segmenter av visningspopulasjonen. Denne begrensningen av omfanget går hånd i hånd med en annen fordel: bedre kvalitet.

Bedre kvalitet

Mediekonsolidering kan øke kvalitetsnivået av lokal programmering. Mediekorporasjoner benytter ofte flere medieformater, for eksempel TV, utskrift og internett for å forbedre sine tilbud. James Gattuso, i samme mai 2003 artikkel, tilbyr NBC, MSNBC og msnbc.com som et eksempel på dette fenomenet. Bruken av flere formater tillater mediebedrifter å tilby omfattende tilleggsinformasjon. En seer kan forfølge et emne på internett om hvilke de så en nyhetsrapport, for eksempel nytt aksjeutbud, så TV-programmeringen trenger ikke å bruke lang tid på å dekke det. Dette trekket til flere formater slutter ikke med TV. Utskriftsmedier utnytter også internett. Aviser som NY Times, Denver Post og USA Today vedlikeholder nettsteder, som også store magasiner som Time og Newsweek.

Overlevelse

Små operasjoner som konkurrerer med store operasjoner, lider ofte for eller undergår mangel på ressurser. Nedgangen av mat-og-pop-matbutikker i hendene på kjedemarkeder tjener som en analog til den sannsynlige skjebnen til små medier. Små medieoperasjoner har ofte ikke råd til å produsere programmering, ansette talentet eller kvaliteten på teknisk stab for å konkurrere med større medieselskaper. Kameraer, mikrofoner, servere, datamaskiner og nødvendige redigeringsprogrammer har betydelige kostnader lettere håndtert av en bedriftsenhet enn en enkelt eier. For noen små medieforretninger betyr konsolidering med et selskap overlevelse.