Typer av revisjonsrisiko

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hva en revisjon risiko? Det er risikoen for at årsregnskapet er feilaktig, selv om tallene skal vises korrekt når de blir betraktet av finansielle tjenestemenn. Det er tre hovedtyper av revisjonsrisiko: inneboende risiko, deteksjonsrisiko og kontrollrisiko.

Inherent Risiko

En inneboende risiko er typen revisjonsrisiko som ikke kan identifiseres av et selskaps interne revisorer eller andre finansansvarlige. For å forsøke å hindre revisjonsrisikokomponentene må selskapene ha en rekke prosedyrer for å forhåpentligvis oppdage eventuelle problemer. Å identifisere disse typer revisjonsrisikoer innebærer å ha en klar revisjonsplan, revisjonsstrategi og revisjonsstrategi. En revisjonsplan er retningslinjene for å overholde strengt når man foretar internrevisjon. Det viser bevis som må samles, samt de aktuelle tallene. Tilsynsmetoden er en metode for risikoanalyse som balanserer interne operasjoner med forventede eksterne resultater. Endelig brukes en revisjonsstrategi til å utvikle revisjonsplanen, diktere hvordan alle delene faller på plass, samt tidspunktet og de involverte medarbeiderne.

Deteksjonsrisiko

En deteksjonsrisiko er en type revisjonsrisiko som skyldes dårlig planlegging. Det er en sjanse at en revisor ikke vil identifisere og rette feilinformasjon i tide før revisjonen. Når et selskaps finansielle lag aggregatmaterialer er det sjansen for at deler er samlet feilaktig, enten med manglende informasjon eller med feil matematikk. Navigering av deteksjonsrisiko krever en dyp forståelse av selskapets og virksomhetenes natur generelt. Dybden og bredden av et selskaps drift, årsregnskapet og metoden for den finansielle rapporteringen er alle komponenter i deteksjonsrisikoen. Andre komponenter inkluderer klassifiseringstesting, fullstendighetstesting, forekomststesting og verdivurderingstesting.

Kontrollrisiko

En kontrollrisiko er en type revisjonsrisiko som undersøker nøyaktigheten av tallene rapportert av selskapets ansatte. Et selskap kan ved et uhell foreta svindel ved å vurdere tallene feil eller rapportere det feilaktig. Å identifisere områder der det kan være slike problemer, er viktig for å gjenkjenne kontrollrisikoen. Hvis kontrollen er svak, er det stor sjanse for at de finansielle materialene er feilaktige, noe som igjen kan bety at selskapets revisorer eller andre finansansvarlige ikke ville få det.

Omgå de tre typene revisjonsrisiko innebærer flere komponenter som må håndteres med en jevn hånd: Planlegger og strategiserer grundig i hver avdeling i hvert trinn, utøver riktig internkontroll over finansiell rapportering og utfører en utmerket vurdering av revisjonsrisikoen. Uansett om det håndteres helt internt eller i kombinasjon med et regnskapsfirmas tjenester for et objektivt synspunkt, kan revisjonsrisikoene forenes tidlig og raskt for å hindre at en virksomhet blir skadelidende.