Grunnleggende elementer av regnskap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Grunnleggende om regnskap involverer tre grunnleggende elementer; eiendeler, gjeld og egenkapital. Disse elementene utgjør grunnlag for finansielle rapporter som balanser, ledgers og andre midler som regnskapsførere bruker til å opprettholde finansielle poster for bedrifter, bedrifter og enkeltpersoner. I regnskapsføring er det avgjørende at egenkapitalen som utgjør eiendeler og gjeld, balanserer matematisk.

Nåværende og langsiktige eiendeler

En ressurs er en ressurs som et selskap, en organisasjon eller en person eier og benytter for å opprettholde funksjonaliteten og driften av en bedrift eller livsstil. Enkelte eiendeler som firmaets kontanter, kontormateriell og varebeholdninger betraktes som omløpsmidler siden de konverteres til kontanter eller brukes opp innen ett år. Langsiktige eiendeler inkluderer selskapets langsiktige investeringer, eiendom og utstyr, siden du enten bruker eller holder disse eiendelene i lengre periode enn et år.

Eiendeler, for bedrifter, kan også klassifiseres i flere kategorier. Nødvendigheter er eiendeler som en bedrift ikke kunne fungere uten. I stor skala kan eksempler være fabrikker eller tungt utstyr, og i mindre grad kan eiendeler være papir for å drive bedriftens kasseapparat eller hyller for å vise varene dine.

Eiendeler kan også være praktiske gjenstander, for eksempel vannkjøler i pauseomrommet, eller nyttige ting, for eksempel firmabiler, kontormøbler eller belysning. Personer har også eiendeler, fra fast eiendom til biler til HD-TV. En annen måte å tenke på eiendeler er noe en bedrift eller en person eier som kan brukes som sikkerhet mot et lån, for eksempel et hus eller en eiendom.

Nåværende og langsiktige forpliktelser

Regnskapsmessige forpliktelser refererer til gjeld eller forpliktelser som en bedrift eller en person skylder. En forpliktelse betraktes ikke nødvendigvis som en negativ funksjon, i disse tilfellene, siden forpliktelser til kreditorer er en nødvendig funksjon av næringsliv og privatliv. Bedrifter må betale for inventar, utstyr og eiendommer, og kreditt er livsblod for slike aktiviteter.

Som eiendeler kategoriserer du gjeld som nåværende eller langsiktig. Hvis firmaet tar ut en konto hos en leverandør for å kjøpe på kreditt og betale den tilbake innen et år, så er gjelden aktuell. Et boliglån du tar ut for å betale for kontorsbygningen din, vil imidlertid være en langsiktig forpliktelse, da det vil ta flere år å tilbakebetale denne forpliktelsen.

Det samme prinsippet kan brukes til enkeltpersoner, som må gjøre auto- og boliglånsbetalinger, kredittkortbetalinger og utbetalinger for medisinske eller skoleregninger. I en sunn forretnings- eller husholdningspost vil eiendeler oppveie gjeld, mens problemer oppstår når forpliktelsene blir for store og eiere har problemer med å holde opp med utbetalinger til kreditorer.

Eierens egenkapital

Eierskapet refererer til forskjellen mellom hva en person eller bedrift eier og hva skyldes. Å oppnå eierens eiendeler og gjeld er en annen måte å måle totale eiendeler på. Egenkapital i virksomheten øker når bedriften din enten genererer inntekter eller investorer legger til penger som en investering i næringsvekst. Å ta på ytterligere gjeld og utgifter vil senke eierens egenkapital.

Enkeltpersoner kan få egenkapital ved å legge penger gjennom personlige besparelser, gaver eller investeringsvekst. En reduksjon i egenkapitalen skjer når en bedrift eller enkeltperson trekker penger fra kontoer eller foretar regelmessige eller store kjøp. Målet på eierens egenkapital endrer seg i takt med at eiendeler og / eller gjeld stiger og faller, og i regnskap er det viktig å sørge for at alle balanserer seg riktig.