Hvordan fungerer termiske skrivere?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Termiske skrivere lager bilder ved hjelp av et termisk skrivehode og varmefølsomt pigment. Disse skriverne bruker to forskjellige teknologier, direkte termisk og termisk overføring. De er holdbare, stille og enkle å sette opp og bruke og er derfor populære i mange forretningsmiljøer. Noen FAX-maskiner bruker termisk utskriftsteknologi.

Den direkte termiske og termiske overføringsprosessen

Termiske skrivere som bruker den direkte termiske prosessen, stole på varmefølsomt papir impregnert med pigment som endrer farge når det blir utsatt for det oppvarmede skrivehodet. Skrivere som bruker termisk overføringsprosessen, holder et bånd eller en patron med varmefølsomt pigment, som overføres til papir av det oppvarmede skrivehodet under utskriftsprosessen. Termisk overføring er vanlig i farge termiske skrivere.

Termisk Skriver Ulemper

Varmefølsomt termisk skriverpapir har en voksaktig følelse på det og bør beskyttes mot varme og lys etter bruk, eller det utskrevne bildet kan endres. Noen termisk papir er belagt med den kjemiske bisfenol A. BPA kan forårsake nevrologiske og hormonelle forstyrrelser, og kan absorberes ved berøring. Hvis en termisk skriver som bruker et bånd eller en blekkpatron blir for varm, kan for mye blekk strømme, noe som skaper flekkete bilder. Overoppheting kan skade termisk skrivehodet, og termiske skrivere kan være kostbare å reparere.