Hvordan få en eiendomsadministrasjonslisens i BC

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Britisk Columbia er en provins på farten, med befolkningsvekst skyrocketing med over 50 prosent siden 1990, og det betyr at utviklingen blomstrer. Boligutleie er stor virksomhet i BC, hvor eiendomsprisene har gjort det uoverkommelig for mange å kjøpe boliger. Eiendomsforvaltningskravene i BC fastsetter at du trenger en lisens. Det er både en kostbar og arbeidskrevende prosess, men det vil få deg til et voksende arbeidsmarked.

Før du kommer i gang

Eiendom utleie ledelse er ikke en karriere å komme inn lett. Ansvaret er flott, og utfordringene er mange. Det krever evnen til å håndtere leietakere av alle slag og nødstilfeller som krever avgjørende, oppmerksom handling. Det kan være en 24/7-jobb som håndterer alt fra sperrede gasslinjer for å holde bygninger oppdatert med lovlige tillatelser. Å være forberedt på alt er et must.

Med slikt ansvar er dette en jobb for ledere over 19 år og som har god status uten fortidspost. En kriminalregistreringsbekreftelse kreves for godkjenning. Hvis du er usikker på hva som er på posten din, må du kvitte seg med $ 28 for å få sjekken fullført før du starter denne prosessen. Hvis du har overbevisninger eller arresteringer, kan du ikke være kvalifisert for lisensiering.

Det er et par unntak for de som krever et eiendomsforvaltnings lisens. Den ene er en vaktmester ansatt av eierne som ikke håndterer penger utover å gi det til eierne. Den andre er en strata-leder som er ansatt av eller er en av strata-eierne (eiere av et underdelt condominiumkompleks eller andre multi-unit boliger klassifisert som strata egenskaper), og som ikke klarer mer enn to egenskaper. Rådfør deg med fastlandsrådet for BC for å se om et unntak vil bli tillatt i ditt tilfelle.

Krav til en eiendomsadministrasjonslisens i BC

Eiendomsrådet for BC er ansvarlig for å føre tilsyn med lisensiering av profesjonelle eiendomsforvaltere. For å bli lisensiert, må du delta på University of British Columbia's Sauder School of Business "Leie eiendom Management Licensing Course" før du blir godkjent. Ingen annen skole tilbyr dette eiendomsforvaltningskurset. Dette blandede læringsprogrammet krever at elevene fullfører alt arbeid innen ett år og oppnår en 70 prosent generell karakter for å kunne kvalifisere for lisensiering. Fullfør programmet er bare en del av å få lisensiert, og undervisningen er $ 1,150.

For å melde inn, må søkere være over 19 år og dyktige på engelsk. Det anbefales sterkt at alle søkere fullfører engelsk språkferdighetsindeks til minst en nivå 7-standard før du registrerer deg, da dette er et krav for lisensiering. Hvis imidlertid søkeren har en bachelorgrad eller høyere fra en akkreditert institusjon hvis undervisningsspråk er engelsk, eller hun har blitt lisensiert i fast eiendom andre steder i Canada, hvor språkkunnskaper var et krav, kan hun være unntatt fra kravet om språk ferdighetsprøving.

Etter uteksaminering fra UBC Sauder School RPML programmet, er den nevnte kriminelle rekordkontrollen datert innen året nødvendig før du søker om lisensiering med BC Real Estate Council.

Første timers kostnad for eiendomsforvaltnings lisensen gjennom BCREC er $ 1800. Dette inkluderer toårig lisensavgift, feil og mangler forsikrings- og kompensasjonsfondskorporasjon vurdering, alt som kreves for ledelsen.

Fornyelsesgodtgjørelsen etter to år, og deretter hvert annet år, er for tiden 1,450 dollar, men for å være kvalifisert, krever "Relicensing Education Program" ferdigstillelse i løpet av hver toårs lisensperiode. Det er i hovedsak fem til seks timers kurs og trenger en 70 prosent sluttkurs for å passere. Denne sertifiseringen må presenteres for å få en fornyelse.

Kostnaden for næringslivet

Disse gebyrene og programmene kreves for å bli eiendomsforvalter i provinsen British Columbia. På oppsiden er slike avgifter vanligvis kvalifiserte som både utdanning og næringsavgift, så sørg for å beholde kvitteringene dine.