Liste over immaterielle eiendeler for virksomheten din

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mange mennesker tenker på eiendeler for bedriften din som noe de kan se og røre ved. Men immaterielle eiendeler er ikke fysiske, men de legger til betydelig verdi for et selskap og er like viktig, om ikke viktigere, som materielle eiendeler.

Hva er noen immaterielle eiendeler for din bedrift?

Brann eller flom kan ikke ødelegge immaterielle eiendeler. De vises ikke på selskapets balanse. Likevel legger de til stor verdi for bedriften din. Immaterielle eiendeler inkluderer merkenavn, merkevaregjenkjenning og andre markedsføringsinitiativer som nettside domenenavn og varemerker, kontrakter, kundelister og kundeservice. Dette er eiendeler du bruker mye tid på å utvikle gjennom årene.

Kontrakter er immaterielle eiendeler

Ulike typer kontrakter legger til betydelig verdi for bedriften din, avhengig av deres vilkår. En salgskontrakt som avsetningsposter for lave bulkrenter kan holde overheadkostnader i sjakk på lang sikt. En annonseringskontrakt kan låse inn forhandlede markedspriser som ikke vil utløpe i flere tiår. Andre kontrakter som verdier inkluderer arbeidskontrakter, franchiseavtaler, leieavtaler og lisensavtaler.

Markedsføring er en immateriell eiendel

Markedsføring er en verdifull immateriell eiendel. Eiendeler som merkenavn, domenenavn og varemerker vokser i verdi over tid. Hvis din markedsføring er svært gjenkjennelig, for eksempel Coca-Cola og andre ikoniske merker, vil firmaet ha en betydelig høyere verdi.

Kundelister er immaterielle eiendeler

Kundelister tar lang tid å bygge og er proprietære til din virksomhet. Kundelister inkluderer navn, kontaktinformasjon og annen informasjon om kundene dine. Lister hjelper deg med å segmentere målrettet markedsføring og få ny virksomhet. De er en ekstremt verdifull immateriell eiendel for din bedrift som er umulig eller kostbar å erstatte.

Goodwill er en av de mest verdifulle immaterielle eiendelene

Goodwill er uerstattelig. Firmaets omdømme og relasjoner vokser gjennom årene du er i virksomhet. Et solid omdømme resulterer i et solidt offentlig bilde, lavere markedsføringsutgifter og potensielle kunder som ønsker å gjøre forretninger med deg. For noen som kjøper virksomheten din, er denne eiendelen super viktig fordi de allerede har en etablert forretnings- og kundebase på plass.

Hva er noen materielle eiendeler for bedriften din?

Varige eiendeler er noe fysisk som har verdi. Materielle eiendeler omfatter anleggsmidler som kontorbygg, datautstyr, maskiner og møbler. Varige driftsmidler inkluderer også omløpsmidler som kontanter, varebeholdning og kortsiktige investeringer.

Varige driftsmidler brukes vanligvis i den daglige driften av virksomheten din. Deres verdier avskrives over tid, men de har en restverdi som vurderes. Varige driftsmidler kan være sikkerhet for forretningslån. Du kan selge dem for kontanter, om nødvendig, for å øke likviditeten.

Overvåking av både materielle og immaterielle eiendeler for virksomheten din med jevne mellomrom gir deg et klart bilde til enhver tid hvor mye din bedrift er verdt for potensielle investorer eller kjøpere.

Anbefalt