Hvordan skrive en forretningsinitiativplan

Anonim

For alle som ønsker å starte en bedrift, er det å skrive en forretningsplan det første trinnet. Ikke bare hjelper det deg med å fokusere målene dine og planlegge en bedrift, det er ofte nødvendig når du får oppstartspenger. For mange kan skrive en forretningsplan virke skremmende; Men med kunnskap om de riktige trinnene kan alle skrive en forretningsplan. Mens det ikke er noen spesiell formel for å skrive en forretningsplan, er det visse aspekter som bør inkluderes.

Skriv en misjonserklæring. En misjonserklæring er en kort uttalelse som forklarer formålet med virksomheten, og det er vanligvis mindre enn 200 ord.

Skriv et sammendrag ved hjelp av misjonserklæringen. Et sammendrag er en kort oppsummering av virksomheten din. Oppdraget er hjørnesteinen i sammendraget.

Analyser markedet. Finn ut hvem bedriftens konkurranse er, og hva trenger bedriften din til å fylle. Lag en rapport, kalt markedsanalyse, basert på funnene dine.

Skriv en bedriftsbeskrivelse. Bedriftens beskrivelse vil gi en oversikt over virksomheten ved å nærmere undersøke formålet med virksomheten, inkludert hvilket produkt eller tjeneste som vil bli gitt og hvilket behov som skal fylles.

Forklar detaljert hvilken tjeneste eller produkt bedriften din skal tilby. Forklar hvordan selskapet vil bli strukturert. Dette bør fokusere på ledelsesstruktur, antall ansatte og hvilken rolle hver ansatt skal fylle.

Forklar markedsføringsstrategien din. Denne delen skal gå i detalj om hvordan du planlegger å markedsføre virksomheten din. Hvilke veier vil du bruke for å nå målgruppen din? Hvor mye planlegger du å bruke på markedsføring? Det er mange gratis markedsføringskampanjer, men de kan også ta betalt ansatte til å bære dem ut.

Opprett en finansieringsforespørsel. Angi hvor mye du trenger og identifiser kilder.

Forutsi økonomiske data for de neste fem årene. Forutsigelsene dine bør være basert på markedsundersøkelser og bør omfatte balanser, tilbudsliste og inntekter. Inkluder månedlige spådommer for første år og kvartalsvise spådommer for de neste fire.