Hva er spesiell avskrivningsgodtgjørelse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den spesielle avskrivningsgodtgjørelsen, ofte referert til som bonusavskrivning, refererer til en spesiell type akselerert skattemessig avskrivning. Bonusavskrivninger oppfordrer bedrifter til å investere i eiendom for å få dette ekstra fradraget.

Kvalifisert eiendom

Spesielle avskrivninger gjelder for ny materiell eiendom med MACRS-klassen (Modified Accelerated Cost Recovery System) på 20 år eller færre. Eiendom skal settes i drift i kalenderåret 2008 eller 2009. Det finnes mange unntak fra disse reglene, som er omtalt i detalj på nettstedet for interntjenesteservice.

Priser

I de fleste tilfeller tillater spesielle avskrivninger at 50 prosent av en eiendels kostnad blir avskrevet i året satt i drift. Etter det innledende året vil vanlige MACRS avskrivningsrente gjelde. En bedrift eller en person kan velge bort bonusavskrivninger ved å sende inn en valgoppstilling med selvangivelsen. Valg av bonusavskrivninger må gjøres etter eiendelsklassens levetid.

Framtid

Fra og med august 2010 hadde kongressen ikke fornyet bonusavskrivningsavsetningene i skattekoden. Eiendom kjøpt etter 31. desember 2009, vil ikke bli gjenstand for særskilt avskrivningsgodtgjørelse med mindre en forlengelse er godkjent.

Anbefalt