Hvordan fungerer et brolån?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvorfor bruke et brolån?

Den vanligste bruken av et brolån er når du kjøper en annen eiendom og ikke har penger til nedbetalingen til din primære eiendom selger. Dette kan være et hjem eller en investeringseiendom. Bedrifter bruker også brolån til å kjøpe nye kontorlokaler, varehus og andre næringseiendommer. En forretningspartner kan til og med bruke brolån til å kjøpe den andre partneren om nødvendig.

Hvordan fungerer et brolån?

For å søke om et brolån må du vise at du er økonomisk i stand til å betale begge boliglånsbetalingene i tilfelle den primære eiendommen ikke selger med en gang. Med de fleste brolån trenger du ikke å foreta betaling for de første månedene, men interessen vil tilflyte i løpet av den tiden. Disse er kortsiktige lån, som normalt kommer på et år eller ved salg av primær eiendom. Lånet er sikret av den primære eiendommen og brukes som en forskuddsbetaling for den nye eiendommen. Fordi det er et kortsiktig lån, er rentene vanligvis ganske høyere enn vanlige boliglån, og det er avgifter knyttet til det.

Fordeler og ulemper ved et brolån

Den gode siden av et brolån er at du kan kjøpe et annet hus eller forretningseiendom uten å selge ditt nåværende hjem eller kontor først. I et godt marked der eiendomsmegling selger raskt, er dette et godt alternativ å ha. Spesielt hvis du finner en eiendom med en eksepsjonell salgspris, trenger du ikke å gå glipp av avtalen. Den dårlige siden av disse lånene oppstår når det er et saksomt marked. Du må lage to boliglånsbetalinger mens renter er påløp på en tredjedel. Så hvis den primære eiendommen ikke selger i løpet av året, vil du også betale på brolånet. Du må gjøre helt sikker på at din økonomiske situasjon kan håndtere alle betalinger.

Anbefalt