Forskjellen mellom mikrokreditt og mikrofinansiering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mikrofinansierings- og mikrokredittaktiviteter hjelper lavinntekts- eller arbeidsledige personer til å oppfylle personlige behov på kort og lang sikt. Disse aktivitetene bidrar også til å utvikle og underutviklede land balansere budsjett og finansiere sosiale programmer.

Mikrokreditt Definert

Mikrokreditt omfatter alle typer lån som finansinstitusjoner, som banker og forsikringsselskaper, yter til fattige eller arbeidsløse personer. Disse menneskene kan bo i utviklede land, som for eksempel USA, eller i fattige nasjoner.

Funksjon

Mikrokredittaktiviteter kan hjelpe en bedriftseiere uten kredittreferanse eller eiendel for å stille som sikkerhet. Uten mikrokreditt eller lite lån kan eieren ikke være i stand til å operere. Sikkerhet er en type økonomisk garanti.

Mikrofinansiering Definert

Mikrofinansiering er en økonomisk praksis som bidrar til å forbedre levekårene for de fattige og arbeidsledige på kort og lang sikt. Mikrofinansieringsinstitusjoner leverer vanligvis mikrokredittjenester.

Mikrofinansbetydning

Mikrofinansiering spiller en sentral rolle i moderne økonomier, spesielt i utviklingsland. De fleste av disse landene kan stole på internasjonal finansiell bistand eller mikrofinansieringsaktiviteter for å balansere årlige budsjetter eller finansiere sosiale programmer.

Mikrokreditt versus mikrofinansiering

Mikrokreditt er forskjellig fra mikrofinansiering. Imidlertid er det tilfeller der vilkårene knytter seg til. For eksempel søker en entreprenør som bor i et utviklingsland finansiering for et oppstartsselskap. Han kan søke om mikrokreditt med en lokal mikrofinansbank.