Hvordan bli en Diamond Trader

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Diamanter er en jentes beste venn - de er også en global virksomhet på 41 milliarder dollar. Selv om det er mange som er involvert i diamanthandel fra gruvearbeidere til distributører, er diamanthandlerne ansvarlige for å sette disse flotte edelstenene i hendene på kundene. Enten du liker å omgir deg med fine smykker eller er fascinert av vitenskapen om hvordan Jorden danner et stoff så strålende med bare ett enkelt element - karbon - en karriere som diamanthandler kan være for deg. Så, hvordan kommer du i gang?

Hva gjør en Diamond Trader?

Bak hver perfekt forlovelsesring er en diamantforhandler som er kjent med de tre 4C: klippe, klarhet, karat og farge. Deres nøye øye er uovertruffen når det gjelder å finne den sanne verdien av en verdifull edelsten. Til det blotte øye er billig kubisk zirkonium skilt fra en perfekt naturlig diamant til du ser på prislappen. Diamanthandlere sørger for at du ikke får duped, mens de gjør en god del av endringen.

Industrien kan være eksklusiv

Ifølge The Guardian er diamanthandeln ekstremt eksklusiv. For de fleste diamanthandlere er det en familiebedrift. De familieene kjøper og selger til familier som allerede er kjent i bransjen. Det er ikke å si at det er umulig å bryte inn i virksomheten. Du må heve litt kapital og finne en forhandler villig til å selge deg noen dyrebare steiner. Penger snakker, og siden det er en endelig forsyning med naturlige diamanter, er det ganske dyrt å samle inn opprinnelig beholdning.

Få en utdannelse

Det er ikke nødvendig å få en formell utdanning, men det bidrar til å øke karrieren din. Skoler som Gemological Institute of America vil lære deg alt du trenger å vite om diamanter. Husk at dette er en høyt spesialisert ferdighet fordi prisen på en diamant varierer så mye, avhengig av hva du ser gjennom et mikroskop.

Arbeid din vei opp

Den beste måten å komme i gang med diamanthandel, er å jobbe deg opp. Ta en oppføring eller junior rolle hos en gullsmed eller steinforhandler for å få erfaring. Husk å holde fast på kontaktene dine, fordi bransjen handler om tillit. Diamond trading er en "who-you-know" -virksomhet og jo flere forbindelser du har, jo flere mennesker som kan kjøpe fra deg i fremtiden.

Arbeid med en Gemstone Association

Jo flere kontakter du har, desto bedre er du i en bransje som handler om salg. Av denne grunn velger mange diamanthandlere å jobbe med en forening som Gemological Association of Great Britain. Denne organisasjonen gir en liste over lokale medlemmer til diamond-trading nybegynnere. Hvordan du bruker denne listen, er helt opp til deg, men å nå ut til lokale medlemmer kan hjelpe deg med å få erfaring og kontakter.

Hvis alt annet feiler, åpne en nettbutikk

Du trenger ikke alltid å selge diamanter til gullsmedere eller illusive samlere. Du kan selge dem direkte til kunder. For å gjøre dette, åpne en Internett-bedrift. Bruk dine tilkoblinger og erfaringer for å samle din opprinnelige lager og liste dine diamanter online. Du kan også søke etter grossister og plassere annonser i smykkerpublikasjoner som markedsfører virksomheten din.

Alltid sertifiser dine diamanter

Før du starter din bedrift, må du sørge for at alle diamantene dine er sertifisert. Gemological Institute of America, International Gemological Institute og American Gem Society alle sertifiserer diamanter for 4Cs. Et ekthetsbevis, utstedt av Gem Certification & Assurance Lab, fungerer også som verifisering av diamantens kvalitet. Sertifisering gir kundene et løfte om verdi og skaper tillit. Diamanter er en stor investering, og dette lille stykke papir viser at de er verdt det.