Slik bruker du en lamineringsmaskin

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Laminering maskiner er en praktisk måte å holde dokumenter beskyttet. Mange bedrifter bruker laminatorer for å beskytte butikkskilt. Bedrifter kan også bruke laminatorer for å beskytte viktige eller ofte brukte dokumenter. For eksempel kan en kaffebar bruke en laminator for å beskytte drikkeoppskrifter for deres baristas. Laminerte dokumenter er langvarige, og de er enkle å rengjøre.

Velge en laminator

Lamineringsmaskiner kommer i en rekke størrelser og stiler, slik at du kan velge en som passer til din bedrift. Pose laminatorer er små, rimelige og bærbare modeller. De fungerer best for dokumenter som er lovlig størrelse (8,5 tommer-14 tommer) eller mindre. De er også best til sporadisk bruk.

Oppvarmede rulle laminatorer er større maskiner som er ideelle for hyppig laminering. De kan laminere større dokumenter og papirer som er merkelige størrelser. De kommer i en rekke størrelser; fra små, stasjonære modeller til større, frittstående maskiner.

Kaldvalselaminatorer er også lamineringsmaskiner med høy volum. Utskrifts- og signaturvirksomhet bruker ofte dem fordi de er kompatible med flere materialer. Noen blekk og utskriftsmaterialer kan påvirkes av varmen som brukes i en oppvarmet rulle laminator, så en kaldrull laminering maskin er et godt alternativ.

Bruk av en lommelyktemaskin

En pose laminering maskin bruker spesielle poser. Du legger inn dokumentet du vil bli laminert i posen, slå på maskinen og la den forvarme. Mange maskiner har et lys å vise når det er klart for laminering.

Når laminatoren er klar, må du legge på posen i maskinen. Pass på å sette posen på riktig måte. Med de fleste lamineringsmaskiner må du først legge den lukkede delen av posen inn i maskinen, men gjennomgå instruksjonene for laminatmaskinen din for å bekrefte hvordan du setter inn et dokument. Etter at dokumentet har løpt gjennom maskinen, saml det laminerte dokumentet fra slutten nøye for ikke å bøye det og ligge det flatt mens det avkjøles.

Bruke en Roll Laminating Machine

Oppvarmede rulle- og kaldrulle laminatene fungerer på samme måte. Hvis du bruker en oppvarmet rulle maskin, la maskinen forvarme til riktig temperatur. Noen oppvarmede rulle maskiner har flere innstillinger, så kontakt din håndbok for å finne riktig temperatur for produktet.

Når maskinen er klar, må du legge dokumentene inn i laminatoren. Sørg for å følge maskinens retningslinjer for dokumenttykkelse. Hvis du forsøker å laminere et dokument som er for tykt, kan det hende at maskinen kjører seg fast. Samle dokumentene fra den andre enden og kutte dem av med trimmeren.