Hvordan bli en parfyme konsulent

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du har en nese for de finere duftene i livet og ønsker å gjøre en karriere for det, bør du vurdere å jobbe som en parfymerådgiver. Parfyme konsulenter må ofte jonglere mange oppgaver. De hjelper nye parfyme skapere med å finne elementene som oppnår deres duftmål, hjelp med valg av flaskeformer, emballasjedesign og hjelpemiddel i markedsføringsplanlegging.

Studer feltet ved å ta kurs i parfymsalg, for eksempel nettkurset som tilbys av Fragrance Foundation i England. Dette kurset og andre som det lærer deg nesten alt du trenger å vite for å skape dufter og hjelpe andre til å gjøre det samme. Bruk et kurs som dette eller studer på egen hånd for å lære historien om duft, duftens kjemi, markedsføringsteknikker og måter å forbedre din egen luktesans.

Påfør eventuelle tilgjengelige stillinger med parfymer. Ta en praktik eller lærlingskap hvis det er alt de tilbyr, og bruk opplevelsen til å lære alt du kan om kjemi som går inn i duftdannelsen. Være åpen for all kunnskap som dine veiledere er villige til å dele, og ta hensyn til hvordan de kommer opp med ideer om flaskedesign og markedsføringsstrategier.

Lag og selg dine egne dufter. Den beste måten å lære hva som gjør en duft, er å utvikle din egen. Å ha denne erfaringen under beltet ditt, vil hjelpe deg med å vokse din kundebase og gi de menneskene du konsulterer, en følelse av selvtillit i dine evner. Ikke hasten prosessen med å utvikle dine egne parfymer, skjønt. Opprett dufter som representerer din favoritt duft og krydderkombinasjoner, og bruk opplevelsen for å forberede deg til rådgivingsprosessen.

Nettverk med skjønnhets- og mote skoler og deres studenter. Dagens kosmetologistudenter er morgendagens duftdesignere, og de vil være ivrige etter å samarbeide med konsulenter for å lage egne duftlinjer når tiden kommer.

Tips

  • Før du søker arbeid som parfykkonsulent, bør du vurdere å ta en jobb hos en parfymebutikk eller på dufttelleren på et kjøpesenter som Macys, JCPenny eller Bloomingdales. Dette er den beste måten å få praktisk erfaring i parfymsalg. Det er også en utmerket måte å samhandle med forbrukere og samle ideer om hva som driver shoppere å velge en duft over en annen.

Advarsel

Parfyme konsultasjon er ikke et felt å komme inn hvis du håper å tjene store penger rett utenfor flaggermuset. Det vil ta tid for deg å utvikle en kundebase som betaler deg det du ønsker. Ikke la dette faktum avskrekke deg fra dine mål. Hvis du liker dufter, kan du sikkert gjøre en karriere ut av det.Vær tålmodig og vær fokusert på dine mål.