Hva er en Lions Club?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lions Clubs er samfunnstjenesteorganisasjoner som tilbyr tjenester og programmer på lokalt og internasjonalt nivå. Organisasjonen har 45.000 klubber og 1,3 millioner medlemmer over hele verden. Medlemmer er frivillige, og de engasjerer seg i aktiviteter som varierte som veiledningsprogrammer og internasjonal katastrofehjelp. Lions Clubs er mest kjent for sin pågående kampanje for å redde synet av mennesker over hele verden.

Historie

Melvin Jones, en forretningsmann i Chicago, bestemte seg for at hans lokale forretningsklubb skulle ha et større formål. Han foreslo at klubben jobber for å tjene samfunnet og forbedre verdens tilstand. I 1917 inviterte han forretningsgrupper fra hele landet til et møte. Foreningen av Lions Clubs deltok i møtet. Jones likte navnet og tok det for større organisasjon. I 1920 åpnet Lions Clubs i andre land. Helen Keller spurte Lions Clubs for å hjelpe til med å bekjempe blindhet i 1925, og det ble sitt hovedmål.

Medlemskap

Medlemmer er frivillige fra lokalsamfunnet. Det er tre nivåer av medlemskap: individ, familie og student. Medlemskap er kun på invitasjon. Interesserte kandidater må delta på et møte og be om medlemskap.

Sight First Program

Sight First Programmet er Lions Clubs mest kjente program. Programmet tilbyr gratis eksamener til publikum, gir utdanning om øyesykdom og driver Lions Eye Bank. Lions Eye Bank har øyevev, som brukes til medisinsk forskning, utdanning og 30 000 operasjoner hvert år. Lions Club har også et program for å resirkulere briller for de trengende og gir hjelp til personer som trenger øyeoperasjon.

Miljøprogrammer

Lions Clubs arbeider for å utdanne publikum om miljøspørsmål. Lions Clubs frivillige driver også resirkuleringsprogrammer, plante trær og fjern graffiti fra nabolag. Klubbene tilbyr oppryddingsprogrammer for å rydde søppel fra veier, hjelp med opprydding etter naturkatastrofer og rakeblader.Lions Clubs medlemmer arbeider også med landskapsarbeid prosjekter for offentlige rom.

Andre programmer

Lions Clubs øker bevisstheten om en rekke helseproblemer. De kjører leir for døve barn og kjører et resirkuleringsprogram for høreapparat. De utfører pedagogiske kampanjer for diabetes og brystkreft bevissthet. Leo-programmet er en frivillig tjeneste for barn under 18 år. Frivillige hjelper andre barn. Leo-programmet tilbyr veiledning, sykehusbesøk og matstasjoner for hjemløse barn. Lions Clubs gir stipend til områdets ungdom. De tilbyr også rekreasjons- og mentorprogrammer. Lions Clubs International 300 W. 22nd St. Oak Brook, IL 60523-8842 630-571-5466

Anbefalt