Slik fullfører du en prognisert fortjeneste og tap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hver bedrift må projisere et resultatregnskap for de neste årene for å hjelpe det bedre å forstå behovene sine. En prognostisert resultatregnskap gir en analyse av virksomhetens forventede lønnsomhet og gir ofte kreditorer mulighet til å velge blant lånesøkere. Ved å analysere forretningsresultater med jevne mellomrom kan ledelsen oppdage problemer og løse dem.

Beregn vekstraten for alle større poster som rapporteres i de historiske resultatregnskapene, ved å trekke det siste års verdi fra neste års verdi og dele det med det siste års verdi.

Legg til vekstratene anslått for de siste årene, og divider med antall år for å oppnå gjennomsnittlig vekst i hvert element i resultatregnskapet.

Beregn prognosene for inntekter og kostnader for det neste året ved å multiplisere verdien i forrige år med den gjennomsnittlige veksten. Bruk den gjennomsnittlige veksten som en antagelse for fremtidig vekst. Gjenta prosessen for å estimere de forventede inntektene de neste fem årene.

Beregn rentekostnadene ved å multiplisere den totale utestående gjelden i det foregående året med prosentandelen renter selskapet betaler på lånene.

Trekk inntektene og andre inntekter fra alle estimerte kostnader for å komme til resultatet før skatt for de neste fem årene.

Beregne skatteforpliktelsen for de angitte årene ved å benytte de skattesatsene som gjelder for selskapet nevnt i notene til regnskapet.

Trekk skatteforpliktelsen fra resultat før skatt for å komme til forventet gevinst eller tap for et gitt år.

Tips

  • Hent resultatregnskapet og balansen for tidligere perioder, helst de siste tre til fem årene. Konverter dataene til et datastyrt regneark for å lette eventuelle beregninger som kreves for fremskrivninger.

    Fremskrivningene skal bare brukes som indikativ for et av de mulige resultatene. Derfor, når du vurderer behovet for kontanter eller finansierer et selskap, bør du bruke en rekke forventede verdier for å opprettholde en sikkerhetsmargin.

    Den gjennomsnittlige veksten bidrar til å glatte effekten av utjevningene på projeksjoner og for å forbedre nøyaktigheten av projeksjoner under normale forhold.

    Innlemme eventuelle endringer i forventet rente i beregningen av rentekostnader.

Advarsel

Vekstratene er basert på historisk ytelse. Dette er ikke nødvendigvis en god antagelse for fremtidig ytelse dersom omstendighetene har endret seg vesentlig.

Hvis et selskap opplever tap, gjelder det for negativ skatt, og effekten av skattefordel skal tas med i betraktning hvis det gjelder for et bestemt firma.