Faktureringsmetoder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Nye frilansere og konsulenter må raskt bestemme hvilken tilnærming de skal ta i betalinger til sine kunder. Det kan være en utfordrende oppgave for de som har blitt vant til å bli betalt på lønn, timelønn eller provisjonsbasis. Faktureringsmetoden som brukes, er imidlertid avhengig av hvilken type produkt eller tjeneste du tilbyr.

Fakturerbare timer

Denne metoden kan brukes av fagfolk og konsulenter eller av manuelle og dyktige handelsarbeidere. Advokater har brukt metoden for fakturerbare timer i flere tiår. Avhengig av type tjeneste kan fakturerbare timer også ha en brutto fortjeneste oppføring brukt.

Det første trinnet i å bruke fakturerbare timer er å bestemme den faktiske kostnaden for virksomheten for disse timene. For uavhengige fagfolk vil denne prisen være basert på en beregning som inkluderer kostnadene ved å opprettholde en bedrift, som for eksempel leie, verktøy og kontorrekvisita og utstyr. For selskaper som fakturerer for tjenestene til sine ansatte, må det tas hensyn til andre kostnader som arbeidstaker, skatter og forsikringer.

Prosent av prosjektgjennomføring

Byggepersonell og selskaper som entreprenører, arkitekter og materialleverandører benytter vanligvis en metode som kalles fakturering i prosent av prosjektgjennomføring, også kjent som fremdriftsfakturering. Front-loading fakturering sikrer en mer jevn kontantstrøm og kan bidra til å kompensere for senprosjektfakturaer som kan ende opp med å være mindre enn kostnader. De fleste ikke-privatkunder holder også 10 prosent av det totale kontraktsbeløpet til prosjektet er ansett fullstendig og tilfredsstillende.

Materialer Plus Markup

For materialer som leveres etter at et prosjekt er gjennomført vesentlig, eller for endringer som er gjort i en kontrakt under et prosjekt, kan fakturering av materialkostnad pluss oppsummering være mest effektiv. I denne metoden blir den faktiske kostnaden for elementene, basert på leverandørfakturaer, multiplisert med kontrakten eller avtalt prosentandel av brutto fortjenestemargin og deretter fakturert til klienten. Dette er den enkleste og mest grunnleggende metoden for fakturering ved at den kun krever faktiske og kontrollerbare kostnader, og liten sjanse oppstår for feil eller forvirring.

Kvantifiserbare tjenester

Den kvantifiserbare tjenestemetoden ligner på fakturerbare timer, men gjelder immateriell tjenesteleveranse. For eksempel regner frilansskribenter og redaktører ofte med ordet, i motsetning til tiden det tar dem å skrive eller redigere et stykke. Denne typen fakturering fungerer bra for de som gir kreative tjenester som nettside eller logo design, for hvilken fakturering per time er dårlig råd. Leverandører kan etablere faste priser for bestemte typer leveranser, og deretter etablere priser for oppgraderinger eller tillegg. Mange nettbaserte faktureringsprogrammer er tilgjengelige for disse typer fagfolk.