Slik beregner du endring i prisnivåer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Over tid kan gjennomsnittsprisen på varer og tjenester i økonomien øke eller redusere. For å beregne prosentandringen i prisnivå, trekk basisindeksen fra den nye indeksen og del resultatet med basisindeksen.

En samlet økning i prisnivåene kalles inflasjon, og en nedgang indikerer deflasjon. US Federal Reserve kan innføre pengepolitikker for å stabilisere inflasjonene, men Prisene pleier å øke over tid. Det er fordi Federal Reserve tar sikte på at økonomien opplever 2 prosent årlig inflasjon. Når inflasjonen oppstår og prisnivået øker, reduseres kjøpekraften til en dollar.

Hvis du vil måle endringen i aggregerte priser for visse forbrukerprodukter, er forbrukerprisindeksen din beste kilde til informasjon. Bureau of Labor Statistics rapporterer månedlig og årlig konsumprisindeksinformasjon. Hver indeks representerer prisen på en kurv av varer i forhold til et gjennomsnittsprisnivå basert på data fra 1982 til 1984. For eksempel betyr en indeks på 110 at prisene for denne kurv av varer er 110 prosent av gjennomsnittsprisen på 1980-tallet.

  1. Finn kilden til data for din informasjon. Naviger til Bureau of Labor Statistics 'årsrapport side for å få sammenlignende data og noter indekspoengene for produktet du vil måle.

  2. Identifiser basisindeksnivå og nytt indeksnivå for produktet du er interessert i. Hvis du for eksempel vil beregne endringen i prisen på alkoholholdige drikkevarer fra 2005 til 2006, vil basisindeksen være 195,9 indekspoeng og den nye indeksen vil være 200,7 indekspoeng.
  3. Trekk basisindeksen fra den nyere indeksen. I dette eksemplet vil det være 200,7 minus 195,9 eller 4,8.
  4. Del forskjellen i indekspoeng ved basisindeksen for å finne prosentandeler i pris. I dette eksemplet vil det være 4,8 divisjonert med 195,9 eller 2,5 prosent. Mellom 2005 og 2006 økte prisene på alkohol 2,5 prosent.

Tips

  • I tillegg til forbrukerprisnivåer, publiserer Bureau of Labor Statistics også informasjon om produsentprisindeksen, som er prisene produsentene betaler for varer.