Fordelene ved sekundære markeder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Sekundære markeder er markeder der allerede har utstedt verdipapirhandel. Slike verdipapirer inkluderer aksjer og obligasjoner. De involverer forhold mellom kjøp og salg av investorer, det utstedende selskapet mottar ikke noen penger fra disse transaksjonene. Registrerte børser er et godt eksempel på sekundære markeder. Børser gir en lovlig og praktisk måte for handel med verdipapirer ved å gi nødvendige fasiliteter og regler som regulerer transaksjonen av verdipapirer. Sekundære markeder er fordelaktige for bedrifter på mange måter.

Mobilisere besparelser

Når bedrifter eller privatpersoner holder penger i form av aksjer, kan de enkelt mobilisere midler til investeringer. Verdipapirer som handles på sekundære markeder, er ikke like likvide som kontanter, derfor begrenser det å få tilgang til kontanter. Akkumulering av midler til langsiktige kapitalprosjekter er derfor enkelt og mulig. Sekundærmarkedet gir en praktisk plattform for handel med verdipapirer, og dermed kan aksjer enkelt konverteres til kontanter til investering.

Investeringsmuligheter

I motsetning til å holde penger i sparekontoer, gir sekundærmarkedet investorer mulighet til å spare og samtidig investere. Aksjonærer tjener enten kapitalgevinster fra videresalg av aksjer eller opptjene utbytte på aksjer. Investering i aksjer krever ikke et stort kapitalutlegg, noe som gir små bedrifter mulighet til å investere og utvide sine porteføljer.

Investeringsrådgivning

Bortsett fra å gi investeringsmiljøet en plattform for handel med verdipapirer, tilbyr sekundære markeder også investeringsrådgivning. Aksjemeglere, investeringsrådgivere og andre aktører i annenhåndsmarkedet tilbyr investorer råd om komplekse saker som kan oppstå i handel med verdipapirer. Investorer trenger derfor ikke å være aksjemarkedseksperter til å investere i aksjer eller obligasjoner. Med noen form for råd kan eventuelle interesserte investorer tjene penger på børsen.

Forbedrer eierstyring og selskapsledelse

Aksjene i børsnoterte selskaper handler i børs, et sekundærmarked. Ledere er kun forvaltere av selskapet; aksjonærene er eierne. Å ha et stort utvalg av aksjonærer er gunstig for selskapet siden leders ansvarlighet forbedres: Kravet til aksjonærene må oppfylles, og ledelsen må derfor være effektiv i sin virksomhet. Forvaltningen av børsnoterte selskaper er bedre enn for private selskaper siden aksjonærene holder øye med ledelsens handlinger.

Anbefalt