Fordeler og ulemper med FMLA

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Family and Medical Leave Act, kjent som FMLA, tilbyr dekket arbeidstakerbeskyttelse i tilfelle at de trenger forlenget permisjon for egne helseproblemer eller å ta vare på familiemedlemmer som har helseproblemer. Mens FMLA utvilsomt er en velsignelse for ansatte, har det fordeler og ulemper for arbeidsgivere som er pålagt å tilby FMLA-permisjon.

FMLA

FMLA gir bestemte ansatte, som jobber for dekket arbeidsgivere, med opptil 12 arbeidsuker ubetalt permisjon per år. I løpet av den tiden må det gis helsemessige fordeler som de er når arbeidstakerne jobber aktivt. Dekket arbeidsgivere inkluderer offentlige organer, inkludert statlige, lokale og føderale arbeidsgivere, og offentlige skolesystemer. I tillegg må private arbeidsgivere som har 50 eller flere ansatte i minst 20 arbeidsuker per år (eller i foregående kalenderår) gi FMLA. FMLA dekker permisjon for alvorlig sykdom, fødsel av og omsorg for et nyfødt barn, adopsjon av et barn eller plassering av fosterbarn, og å ta vare på et nærm familiemedlem med alvorlig helsetilstand. For alvorlig sykdom kan permisjonen tas av og til. I tillegg kan ansatte som har et nært familiemedlem som er en reservist, eller medlem av National Guard som har blitt kalt til aktiv tjeneste, bruke FMLA. De som er omsorgspersoner for et medlem av Forsvaret som har hatt alvorlig skade eller sykdom i aktiv tjeneste, kan ta opptil 26 uker per 12 måneders periode.

Pros for ansatte

Fordelene med FMLA for ansatte er åpenbare. Friheten til å håndtere en alvorlig sykdom eller å ta vare på et familiemedlem reduserer angst og stress om å miste sysselsetting under sykdommen. Evnen til å beholde helseforsikring i løpet av denne tiden forhindrer også ansatte i å miste dekning i en tid der det er mest nødvendig.

Fordeler for arbeidsgivere

FMLA er en verdifull fordel for rekruttering av nye ansatte, spesielt de som planlegger å utvide sine familier i fremtiden. Videre forbedrer det moralen til eksisterende ansatte ved å lindre bekymringer relatert til deres egne eller slektningers sykdommer.

Ulemper for arbeidsgivere

Selv om det ikke er krav om å betale ansatte for FMLA, kan omorganiseringen av arbeidsplassen for å imøtekomme en ansatt som er ute av arbeid i lengre tid, eller av og til, være dyrt. Det er noen ganger nødvendig å ansette deltidsansatte eller midlertidige ansatte for å fylle ut den ansatte som tar FMLA. Selv om fordelene ikke kan utvides til disse deltids- eller tempearbeidere, skaper arbeidstakerens kompensasjon og andre nødvendige deksler likevel utgift. Å skape arbeidsplaner og omarbeide arbeidsoppgaver for å gi dekning mens en ansatt tar FMLA kan også være vanskelig, spesielt hvis andre ansatte også tar FMLA, har ferie tid til å ta eller må reise for virksomheten.

Ulemper for ansatte

Ulempen med FMLA er ofte ikke følt av de ansatte som tar permisjon så mye som de som er igjen. Å ta på ekstra plikter og ekstra skift for å sikre at ingenting blir forlatt, er ofte nødvendig. Planlegging nødvendig ledig tid for avtaler eller ferie kan være en utfordring.