HIPAA konfidensialitetskrav

Innholdsfortegnelse:

Anonim

HIPAA-loven om helseforsikring (HIPAA) gjelder individuelle og arbeidsgiverhelseplaner. Noen bestemmelser i loven innebærer begrensninger for arbeidsgivere, for eksempel ikke å basere helseforsikringspremier på helsemessige problemer eller straffe ansatte for eksisterende forhold. Loven garanterer videreføring av helsetjenester dekning ved jobb oppsigelse. Også inkludert i HIPAA er retten til privatliv og konfidensialitet av medarbeiderens medarbeidere.

Helseinformasjon

Når du ser en lege, gå til sykehuset eller besøk en lokal klinikk, er det nødvendig med personlig informasjon for å bli behandlet. Eventuell informasjon som er samlet og plassert i journalen din, er privat under HIPAAs konfidensialitetskrav. Pasientene kan imidlertid undertegne samtykke til at opplysninger skal gis til slektninger, ektefeller mv hvis det foreligger juridiske handlinger eller for betaling av medisinsk forsikring.

Samtaler med medisinsk personale

Akkurat som medisinsk informasjon og oppføringer er konfidensielle, så er samtalene du har med medisinsk personell. Enhver diskusjon av en sykdom, symptomer, operasjoner, medisiner eller behandling betraktes som konfidensiell informasjon. Medisinske fasiliteter vil presentere HIPAA skjemaer og dispensasjoner skal signeres for tillatelse til å dele informasjon og med hvem.

Markedsføring eller salgsfremmende kampanjer

HIPAA beskytter medisinsk rekord, historie eller behandlingsplan for enhver pasient fra å bli utnyttet for penger eller markedsføringsformål. Med andre ord kan konfidensiell informasjon ikke bli gitt ut til legemiddelforhandlere eller noen eksperimentell narkotikaprogram uten direkte skriftlig tillatelse fra personen.

Unntak fra HIPAA-regelen

Det er visse ting som HIPAA ikke gjør, og de fleste tilfeller vurderes på individuell basis. For eksempel tvinger HIPAA ikke arbeidsgivere til å yte helseforsikring hvis de ikke vanligvis tilbyr det som en fordel. Også, hvis en tidligere ansatt ikke har helseforsikring i en periode på 63 dager, kan det være en ventetid for eksisterende forhold som ikke ville oppstå hvis personen hadde dekning.