Hvor lenge har en ansatt å signere en avgangsavtale?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En avtale om avtale - en kontrakt mellom en ansatt og en arbeidsgiver - myker opp et tap av jobbtap. Det gir kompensasjon til en ansatt når arbeidsforholdet avsluttes av grunner utenfor arbeidstakerens kontroll. Avgangsavtaler må være nøye konstruert for å beskytte interessene til både arbeidsgiver og arbeidstaker, som inkluderer å gi arbeidstakeren rimelig tid til å avgjøre om vilkårene i avtalen er akseptable.

Grunnleggende om oppsigelsesavtale

En avtale om avtale er en kontrakt eller et brev som en arbeidsgiver utvider til en ansatt når ansatt blir avsluttet, avskrevet eller når jobben blir eliminert. Formålet med en avtale om avtale er å kompensere arbeidstakeren for tiden som tjener i bytte for at arbeidstakerens avtale om å holde selskapet skadesløs fra eventuelle krav som følge av opphør av arbeid. Tiden en ansatt må tegne en avtale om avtale varierer avhengig av ansattes alder og om andre ansatte legges av samtidig.

Holder arbeidsgivere ufarlig

Når en ansatt er enig i vilkårene i en avtale om avtale, er hun lovende å frata hennes sivile rettigheter og holde arbeidsgiveren ufarlig for krav om ulovlig oppsigelse basert på alder, rase, nasjonal opprinnelse eller andre former for diskriminering. Bortsett fra å kompensere medarbeiderne for å tjene tid, vil en arbeidsgiver vite at arbeidstaker ikke vil kreve at selskapet handlet diskriminerende når det avsluttet arbeidsforholdet. Gitt vilkårene i en avtale om avtale, er det forståelig at en ansatt vil ha tid til å gjennomgå avtalen og muligens også få sin advokat til å vurdere det. United States Equal Employment Opportunity Commission utsteder teknisk veiledning for arbeidsgivere om fratrekkelsesavtaler og fravik fra diskrimineringskrav.

Ansatte under 40 år

Arbeidsgivere må gi ansatte under 40 år en rimelig lengde for å inngå avtale om avtale. Det er imidlertid vanskelig å finne ut hva som er rimelig. Ansatte som føler seg forpliktet til å undertegne en avtale om avtale umiddelbart, bør revurdere vilkårene og forsøke å forstå hvorfor arbeidsgiveren er så engstelig for å få en signert avtale. Det er ingen føderale mandatbegrensninger for ansatte under 40 år fordi de er for unge til beskyttelse i henhold til aldersdiskrimineringsloven fra 1967 (ADEA).

Ansatte 40 og eldre

Ansatte 40 år og eldre må gis minst 21 dager for å inngå avtale om avtale og syv dager for å revurdere eller tilbakekalle signaturen. ADEA og lov om beskyttelse av eldre arbeidstakere beskytter sivile rettigheter til ansatte som er utsatt for diskriminering i arbeidslivet. EEOC håndhever lover angående signering av avgangsaftaler fordi arbeidsgivere har vært kjent for å engasjere seg i urettferdig arbeidspraksis basert på alder. Å tilby avtaleavtaler til eldre arbeidstakere er en diskriminerende taktikk som noen arbeidsgivere bruker for å eliminere eldre, erfarne medarbeidere fra arbeidsplassen. Når flere enn en ansatt blir avsluttet samtidig, må arbeidsgivere gi ansatte 45 dager til å vurdere og signere en avtale om avtale. Ansatte 40 og eldre får også syv dager til å revurdere eller tilbakekalle deres signaturer.

Anbefalt