Mat Business License Krav

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Alle bedrifter som lager mat til konsum, må sørge for at de behandles, tilberedes og konserveres på en sanitær måte for å unngå matforurensning og kundesykdom. Kjøkken og anlegg som brukes til fremstilling av kommersielle matvarer, må oppfylle strenge hygienestandarder. Statlige og kommunale folkhelsebyråer regulerer matforedlingsanlegg som restauranter, kafeer, konsesjonsstativer, produksjonsanlegg, mobile matbiler og dagligvarebutikker, og utsteder lisenser for å tillate driften.

bedrifter

Detailmatvareinstitusjoner og andre fasiliteter som leverer mat, som skoler, eldre sentre, sykehus og hjemløse lyskilder, må være behørig lisensiert ved å overholde statlige matkoder som vanligvis er tilpasset den føderale mat- og narkotikastyrelsens matvarekode. Matkoden eksisterer for å sikre folkehelsen ved å gi forbrukerne mat som er trygt og uforurenset. Koder angir standarder for ledelse og personell, utstyr, fasiliteter, matoperasjoner og service. Manglende overholdelse av standarder vil resultere i suspensjon av tillatelser og lisenser og bøter. Hvis standarder ikke blir tatt opp for å kode, risikerer virksomheten risikoen for at lisensen blir tilbakekalt og at virksomheten stengt permanent.

Lisensieringskrav

Lisenskrav varierer fra stat til stat og mellom kommunene. Sørg for at bedriften din overholder koden som er relevant for bedriften din. Integrert med statlige og kommunale lisenskrav er de kommersielle kjøkkenstandardene som kreves for sanitær matproduksjon. Standarder inkluderer mengden gjennomrom mellom skap, arbeidsflater og apparater; Gulvbelegg må være nonslip og lett å rengjøre; Veggbekledning må være slitesterkt og lett å rengjøre; Griller, spekter, overs, frityr og rotisseries må alle ha en kommersiell klasse eksos ventilasjon hette; Det må være separate vasker i rustfritt stål for matlaging og vaktmester og rengjøringsoppgaver; Kjøleaggregat må fungere innenfor visse temperaturområder og tillate separat lagring av ulike mattyper; Brannundertrykkelsessystemet må overholde lokale brannkoder; og elektriske må oppfylle UL-standarder.

En kokk som planlegger å produsere og selge mat fra hjemmet, må sørge for at kjøkkenet oppfyller alle regler. Det kan være dyrt å konvertere et boligkjøkken til kommersielle kode standarder, og det kan være billigere å spørre et etablert kommersielt kjøkken, som for eksempel en kafé som bare er åpen om kvelden, hvis du kan leie kjøkkenet når de er lukket for forretninger.

inspeksjoner

Statlig autoriserte agenter og representanter for lisensieringsorganer har rett til å gå inn og inspisere alle fasiliteter der mat er produsert på vilje. De kan også sikre prøver for inspeksjon. Inspeksjonen av bedrifter over hele en stat kan bli fullført av statlige, fylkeskommunale eller kommunale offentlige helseorganer, eller en kombinasjon av alle tre. Agenter har også skrive for å lukke lokaler umiddelbart, hvis de identifiserer alvorlige kode brudd.

lisenser

Avhengig av hvor matlokaler er lokalisert, kan en lokal kommune kreve planomtaler, inspeksjoner, opplæring av ansatte og betaling av gebyrer før de skal utstede operasjonelle tillatelser og lisenser som kreves for å åpne virksomheten. En matvarevirksomhet må ikke fungere uten de riktige lisensene. Sørg for at alle dine tillatelser og lisenser er i orden før du åpner dørene dine for virksomhet.