En redaktørs rolle i utskriftsmedia

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Redaktører har mange jobber, og titler og jobbeskrivelser varierer sterkt mellom forlag og typer utskriftsmedier. Redaksjonærer og administrerende redaktører kan ikke engang utføre rollene som vanligvis er knyttet til redigering, mens oppgaven som vanligvis regnes som redigering - nemlig å sjekke en publikasjon for stavemåte, grammatikk og tegnsetting - utføres av en korrekturleser i stedet for noen med "redaktør" i sin jobbtittel.

Ledelsesroller

Senior, administrerende, utøvende, sjef og anskaffende redaktører er alle titler for redaktører som er ansvarlige for det generelle innholdet og kvaliteten på en trykt publikasjon. I magasinutgivelse kan en senior eller administrerende redaktør bestemme et tema for hvert problem og koordinere produksjonsflyten med designere og skrivere, mens en utøvende redaktør eller redaktør-leder bestemmer den samlede tonen i bladet. Avisstyringsredaktører utfører lignende oppgaver ved å tildele historier til andre redaktører og forfattere og bestemme hvilke av disse historiene som skal løpe i hver utgave. I magasin, avis og bokutgivelse vurderer de innleverte manuskripter og søker manuskripter fra profesjonelle forfattere for å fylle publikasjonens behov. Dette er også en plikt utført av en oppkjøpsredaktør, som kan være den samme som senior eller annen øverste redaktør.

Innholdsredigering

Det er mange forskjellige navn for generelle innholdsredigeringsoppgaver, som vanligvis utføres av senior eller ledende redaktører i bokutgivelse og av assistent- eller junior-redaktører i avis- og magasinindustrien, selv om mindre tidsskrifter kun kan benytte en redaktør som utfører alle pliktnivåer. Innholdsredigeringsrollen krever å gi forfatterens retning for å revidere en artikkel eller manuskript for samlet innhold og retning. Grammatikk og stil er ikke adressert på dette punktet, bare historien.

Kopier og linje redigering

Kopiereeditorer gjennomgår et manuskript for klarhet, mekanikk og stemme. De gjør ofte endringer i riktig grammatikk, tegnsetting og stavemåte, men fordi trykte medier må gå gjennom en layoutprosess som kan påvirke mekanikken, er kopiereeditors ikke den endelige kontrollen for disse mekaniske problemene. En kopieringsredaktør gjør artikkelen eller historien så klar som mulig for leseren, samtidig som du beholder forfatterens eller publikasjonens stemme. I likhet med dette går en linjeditor gjennom et manuskript linje for linje og sørger for at stykket er fornuftig på et setning-for-setning-nivå. Han kan inkludere spørringer til forfatteren for å avklare visse setninger og notere endringer i etablerte scenarier, for eksempel et tegn i en roman som har blå øyne på side 6 og brune øyne på side 63.

Andre oppgaver

Mange redaktører må ta på seg flere roller, særlig ettersom utskriftsmaterialesressurser krympes på grunn av de stigende kostnadene for papir og frakt og den økende tilgjengeligheten av informasjon på nettet. Mange utskriftsjournaler redigerer også nettstedinnhold og utfører oppsett og designoppgaver. Redaktører på bokutgivere kan påta seg markedsførings- og salgsfremmende plikter, i hvert fall for å fremme favoriserte bøker internt til forlagsførerne som tar endelige beslutninger om hva de skal skrive ut.

Relaterte jobber

Noen publikasjoner benytter innleveringsredaktører, som generelt er en lavere nivå av en oppkjøpsredaktør. Innleveringsredaktører leser gjennom manuskripter mottatt uten en forespørsel fra en redaktør, kalt uønskede manuskripter. Innleveringseditoren avgjør om noen av manuskriptene berettiger oppmerksomheten til en høyere redaktør. Denne stillingen kalles også en "slush reader" og er en vanlig inngangsposisjon i redigeringsfeltet. "Bidragende redaktør" er også en vanlig tittel i magasin og avisutgivelse og refererer generelt til en forfatter med en gjentakende kolonne i publikasjonen.