Marginal Benefit Definisjon i økonomi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Marginale fordeler er den inkrementelle verdien en kunde oppfatter ved å kjøpe og bruke en ekstra enhet av en god eller tjeneste. Det er et sentralt økonomisk konsept ved at selskapene må gjenkjenne at kunder ikke alltid verdsetter senere enheter så mye som innledende enheter kjøpt.

Grunnleggende fordeler med marginale fordeler

Den teoretiske marginale fordelen ved den første enheten til en god kjøpt er salgsprisen. Hvis en kunde betaler $ 10 for en god, kan man for eksempel si at den marginale fordelen er $ 10. I virkeligheten kan en kunde ha en vilje til å betale $ 12 eller $ 15, noe som betyr at selskapet kan mangle en mulighet for mer inntekt.

Med mange varer, en kundes oppfatning av verdi går ned på andre kjøpe og eventuelle etterfølgende kjøp. Hvis en kunde kjøper en ny vinterjakke for $ 100, er den marginale fordelen ved å kjøpe en annen frakk sannsynligvis ikke $ 100. Det grunnleggende behovet er oppfylt. Hvis virksomheten tilbyr to frakker for $ 175, men den marginale fordelen for kunden er $ 100 for en frakk og $ 50 for et sekund, vil avtalen sannsynligvis ikke fungere.

Forretningsprogrammer

Marginale fordeler har en rekke viktige forretningsapplikasjoner, spesielt knyttet til markedsførings- og prisstrategier. Bedriftsoperatører må innse at en kunde sammenligner tilleggs- eller marginalkostnaden ved et etterfølgende kjøp til marginalfordelen.

Anta at en kafé koster $ 2 for den første pølsen og $ 1,50 for et sekund. Hvis en kunde plasserer en marginal fordel på $ 1,50 eller mer på den andre hotdogen, kan han kjøpe den med den marginale kostnaden på $ 1,50. Men hvis en kunde vanligvis blir full etter en hotdog, vil den marginale kostnaden på $ 1,50 for en sekund sannsynligvis oppveie marginalfordelen. Bedrifter utfører ofte forskning for å identifisere det optimale prispunktet for slike avtaler.

En ekstra vederlag for en bedrift er den ekstra kostnaden ved å selge et andre element i forhold til å selge en første. Mange selskaper faktor i kostnaden ved å skaffe en kunde ved prising av innledende kjøp. Disse kostnadene er ikke relevante, da på et etterfølgende kjøp. Derfor har selskapet mer plass til å justere prisene for å tilpasse seg marginale fordeler.

Tips

  • Det økonomiske prinsippet om redusert marginalbruk dikterer at i de fleste tilfeller reduseres den marginale fordelen med hver ekstra forbruksenhet.