Definisjonen av handelsbegrensninger i økonomi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I økonomi er en handelsbegrensning enhver regjeringspolitikk som begrenser fri flyt av varer og tjenester over landegrensene. Individuelle amerikanske stater kan ikke virkelig pålegge handelsrestriksjoner, fordi USAs grunnlov gir den føderale regjeringen eksklusiv myndighet over innenrikshandel. Således refererer begrepet "handelsbegrensning" i USA vanligvis til barrierer for internasjonal handel.

Eksempler på handelsrestriksjoner

Det mest enkle eksemplet på en handelsrestriksjon er tariffen. En tariff, også kalt en "plikt", er en skatt på verdien av importerte produkter. Bedrifter eller personer som importerer varer fra utlandet må betale tariffen til regjeringen. Det øker prisen på varene til forbrukerne, og dermed motvirker importen.

Tariffer er imidlertid ikke de eneste handelshindringene. Kvoter er caps på mengden av et produkt som kan importeres. De brukes ofte i kombinasjon med tariffer. Amerikanske kvotene for sukkerimport gjør det mulig for bedrifter å importere stadig skiftende mengder sukkerfritt, men når grensen er nådd, er all sukkerimport utsatt for høy skatt.

Ikke alle handelsbegrensninger kommer fra handelspolitikken heller. Sanitære standarder for mat, for eksempel, virker som handelsrestriksjoner fordi de forbyder import av bestemte produkter til et land.

Handelsrestriksjoner kan også være et verktøy for utenrikspolitikken. USA pålegger noen ganger sanksjoner eller embargoer på handel med land som den anser som fiendtlig. Til tross for gjenopprettelsen av diplomatiske forbindelser med Cuba har USA påbegynt nesten all handel med den karibiske nasjonen i mer enn 50 år.

Fordeler med handelsbegrensninger

Det vanlige målet om handelsrestriksjoner er å beskytte innenlandske næringer fra billig import fra andre land. Tanken er at ved å begrense importmengden eller øke importprisen, kan de innenlandske produsentene henge på markedsandeler de ellers ville miste. Det bidrar til å beskytte bedriftens fortjeneste og arbeidstakeres jobb, i hvert fall på kort sikt.

Andre handelsbegrensninger, som for eksempel hygienestandarder eller sikkerhetsforskrifter, er ment å beskytte forbrukerne mot potensielt farlige produkter. Sørkorea for eksempel forbød import av biff fra USA fra 2003 til 2008 på grunn av bekymringer om galskapssykdom.

Problemer med handelsbegrensninger

De store ulempene med handelsrestriksjoner er at de reduserer økonomisk frihet, forvrenger markeder og risikotoleranse. Heritage Foundation, en konservativ tenktank, hevder det bedrifter og forbrukere bør være fri til å gjøre forretninger med alle de liker. De spør hvorfor forbrukere som liker peruansk sjokolade mer enn amerikansk sjokolade, må betale kunstig oppblåst pris, eller hvorfor ett merke av bil skal ha en kostnadsfordel over en annen basert utelukkende på hvor den ble laget.

Handelsrestriksjoner kan også føre til litt merkelig oppførsel på grunn av markedsforvrengning. USA er egentlig ikke det beste stedet å dyrke mye sukker på grunn av det tempererte klimaet, men restriksjoner på sukkerimport gjør det lønnsomt å fortsette å prøve. Sukkerprodusenter i USA kan være bedre å gjøre noe annet hvis ikke for kvoten.

Endelig kan handelsrestriksjoner føre til skadelige handelskrig mellom nasjoner. I 2009 innførte USA en tariff på kinesiske dekk, og hevdet at Kinas handelspraksis var urettferdig skade amerikanske produsenter. Et par måneder senere slo Kina en tariff på import av kyllingfødder fra USA i et trekk i Washington Post som kalles retaliatory. Spytten tjener som et eksempel på hvordan en beskjeden handelsrestriksjon kan raskt eskalere og begynne å skade bedrifter i andre næringer.